28 aug. 2010

Nytt till ormlänk och andra berlockarmband/halsbandPorslinspärlor med sterling silver-öljetter. Finns med lite olika mönster och färger. De kostar 5 kr/st.
(vanliga runda porslinspärlor 12mm med blommönster finns här.)
Färggladad facetterade berlocker av akryl med sterling silver-öljetter. Endast 3 kr/st.
De här är också av akryl i glammiga metallicfärger och med sterling silver. Dessa kostar 4 kr/st.
Några udda metallberlocker med rhinstenar och några  som även är emaljerade. De kostar 6 kr/st.
Dessa är också emaljerade och har en rhinsten. De kostar 7 kr/st.

Facetterade glasberlocker med sterling silver-öljetter. Endast 4 kr/st.
Och så några av metall och med flera rhinstenar för 8 kr.
Fler Pandoraberlocker finns här (har porslinsberlocker också som jag visst missat att lägga upp, så de kommer snart).
Passande armband: flätade, släta, fyrkantiga metall, ormlänk (även metallberlocker och hängefästen). Berlockerna kan även användas på t.ex den här halskedjan.
Tips för att göra egna armband med toggle-lås hittar du här. Och tips om hur du gör egna pärlor/berlocker av cernit/fimo-lera och öljetter finns här.

Uppdatering 12/11 -11:
Nya fina pandorapärlor av akryl med fläckigt mönster i olika färger.

Armband av memorywire, böjda rör och pärlor

Superenkelt armband av tre rader memorywire, några böjda rör och himmelsblå glaspärlor. Böj till en liten stoppögla i ena änden av memorywiren (den är väldigt styv, så man får ta i ordentligt). Trä på rör och pärlor och avsluta med en stoppögla.

Stort metallhjärta i häftiga färger


Dessa stora metallhjärtan ser kanske lite ut som julgransprydnader, men de blir riktigt läckra till ett halsband. De har ett fint genombrutet mönster och finns i färgerna du ser på bilden. De är 38x40mm stora och kostar 6 kr styck. Färdiga halsband av organzaband och vaxad bomullstråd kostar endast 5 kr styck och finns i många färger.

Glaspärlor med kopparfärgad kant


tora platta glaspärlor med kopparfärgad kant. De på den övre bilden finns i fyra färger (kristall, röd, blå, svart), de är 16x18mm stora och kostar 2 kr/st. De fyrkantiga på nedre bilden är svarta, 15x15mm och kostar 2,50/st.

27 aug. 2010

halsband i gult och koppar

Om man (till skillnad från mig som aldrig solar) har lyckats få en fin solbränna, så kan väl ett gult halsband göra sig fint.
Ett improviserat halsband med gula glaspärlor i lite blandade former (1 kr/gram) och stora kopparfärgade metallpärlor uppträtt på smyckewire.

Kopparfyndigheter

Stora (12mm) ihåliga pärlor av kopparfärgad metall, pris 1 kr/st. Ett par örhängen där dessa ingår finns här. Ett halsband i koppar och gult hittar du här. Liknande pärlor i stålfärg och guldfärgade.Små (6mm) enkla pärlhattar i kopparfärg. 25 öre/st, 50 st/5 kr.
Kopparfärgade filigreepärlor finns här. Kedjor och klolås har jag också i kopparfärg.

Några örhängen ...

En bunt örhängen. Jag anger några av ingredienserna.
Mellandel av guldfärgat tibetsilver, stora gröna glaspärlor, guldfärgade pärlhattar (som jag visst inte har lagt upp, men de kostar 50 öre/st).
Glasdroppar (finns i 8 färger) och tibetsilvermellandel (just denna har jag inte heller lagt upp - har inte så många av dem).
Stora kopparfärgade metallpärlor, kopparfärgade filigreepärlor och gula "evil eye"-pärlor.
De stora gröna är ett par uddapärlor jag hade. De mindre gröna är mirakelpärlor. Mellandelarna i tibetsilver är ur en mixad pott. Dessa delar är trädda på en kraftig tibetsilverpinne med en stor knopp - det är alltså den som syns längst ner.
Fyrkantiga länkar överst och nertill fyrkantiga pärlor som gjorts till hängen med hjälp av pinnar med rund knopp.
Vita glasklockor som kjol (jag har några olika färger), vingar, ljusrosa glaspärlor till huvud, silverfärgad pärlhatt och samma knoppinne som de gröna ovan.
Fina tibetsilverhängen med tre öglor nertill. Lila jadepärlor sattes på hattpinnar för att göra hängen, som sedan fästes med bindringar i öglorna. 
Till dessa har använts bl. a. pärlramar och millefioripärlor. Fler pärlramar och fler millefioripärlor.
Örhängen helt i metall. Runda och trekantiga tibetsilverlänkar finns här, och peace-berlockerna här.
Örhängen med rhinstensberlocker som finns i flera färger.

Färgglad akryl

Färgglada pärlor och länkar av akryl.

De här är verkligen fina, inte ett dugg plastiga utan ser faktiskt ut som glas. Pärlorna har diagonalt hål och är 10x10mm stora. De kostar 1 kr st. (jag använde ett par av dessa + de fyrkantiga länkarna nedan till ett par örhängen.)


Tre olika modeller av länkar i mixade färger. De fyrkantiga är 15x9mm, de hjärtformade 14x9mm och de runda 13x8mm och de kostar 1 kr/st. Länka ihop flera med bindringar till ett armband, eller gör ett par örhängen t.ex.

Pinnar/stavar

Några olika pinnar/stavar för att göra t.ex hängen med pärlor. Hattpinnar och öglepinnar i olika längd och färg. Jag anger några exempelpriser - vid köp av enstaka pinnar ligger priset på mellan 50 öre och 1 kr/st. Vid köp av 10, 25 eller 50 st blir det billigare.
Öglepinnar silver 25mm 10 st/4 kr. Öglepinnar silver/guld 40mm 10 st/6 kr, 50 st/20 kr. Hattpinnar silver 32mm 25 st/10 kr. hattpinnar silver/guld 50mm 10 st/5 kr. Knopp-pinnar 10 st/7 kr. Öglepinnar brons 35mm 10 st/5kr. Öglepinnar koppar 45mm 10 st/5kr. Tunna svarta hattpinnar 45mm 10 st/6 kr.
Uppdatering 110612: Nu har jag också guldfärgade med små knoppar 50mm långa - 10 st/7 kr.
Uppdatering 111011: Silverfärgade hattpinnar 60mm långa - 10 st/5 kr. Perfekt för lite större hängen.
Hattpinnar i flera längder - ska kolla upp mer.
Kraftiga tibetsilverpinnar med stor knopp - guldfärgade eller mörk silver. De är 50mm långa och kostar 2 kr/st

Klockarmband med glaspärlor
Av ett smyckeur, en blandad kompott av 6mm vaxade glaspärlor (50 öre/st) ett par 5-radiga mellandelar, avdelare och 5-till-1-avslut, plus ett magnetlås. Jag hade inga 4-radiga delar men det skulle bli onödigt bökigt att fästa en femte tråd i klockan, så det var ju enklast att bara stunta i det mellersta hålet/öglan. Det blev alltså två bitar smyckewire genom vardera fästet. Tyvärr har jag inte så många avdelare och avslut, men några stycken, 5-radiga, 3-radiga och 2-radiga - jag får göra en inventering ...


Vaxade glaspärlor 8 och 4mm i många färger


Härliga pärlor! Vaxade glaspärlor i många färger. 8mm i färgerna ljusrosa, vaniljgul, vit, petrol, lila, mörkrosa, röd, turkos, champagne, svart - de kostar 75 öre styck.
4mm i färgerna cremevit, vit, opak turkos, petrol, brun, cerise, röd, lila, svart, turkos, mörkgrön, champagne, beigegrå, grå, gul - de kostar 25 öre styck. Även de här ljuslila som jag visat tidigare. Och det finns nog fler färger som jag inte fått med ...
Några andra vaxade 8mm finns här och här.
Jag har 6mm vaxade också i en blandad kompott (osorterade färger) som jag använde till ett klockarmband.

23 aug. 2010

Tufft armband med trianglar

Detta armband kom till av en slump. Jag satt och pratade i telefon och på bordet låg några av dessa tibetsilvertrianglar. Och jag radade upp dem så här och kom på att det kunde bli ett läckert armband. Sen fick jag experimentera med olika alternativ för att binda ihop trianglarna. Först tänkte jag kombinera med pärlor och göra som på armbandet med gröna cat's eye-pärlor och fästa metalldelarna med en liten pärla på öglorna. Jag prövade med plastad smyckewire - eftersom den är stark och inte nöts av så lätt - men det gick inget vidare, för smyckewiren är för styv för sådant finlir. Dessutom kunde jag inte bestämma mig för vilka pärlor jag skulle använda. Jag hade alltså velat slippa använda bindringar, men till slut blev det ändå ringar i öglorna - ovala bindringar - och inga pärlor alls. Istället hålls triangalrna ihop av ett fuskmockabandet genom ringarna. Jag fick klämma ihop ringarna om remmen för att trianglarna inte skulle glida utan hålla sig på regelbundet avstånd.

Bandändarna stoppade jag in i ett bandfäste som viks ihop. Och så avslutade jag med ett magnetlås.

Väska med dockansikte

Ja, nu var det länge sedan jag gjorde ett inlägg här på bloggen. Jag får skylla på att mina rutiner (ifall jag nu har några, det är väl tveksamt) har rubbats av diverse anledningar ... eller nåt sånt ... Igår fixade en bunt bilder till kommande inlägg, så det är på G.
Jag pratade även med min mor igår och hon frågade om jag kollat på ”Tant Gröns” blogg på sistone och det hade jag inte. Så nämnde hon dockansiktena som det virkades prydnadsgrytlappar kring en gång i tiden. Och jag hittade just en sådan grytlapp på Kupan för några år sedan och den fick bli dekoration på en väska.
Själva väskan syddes ihop av en kraftig vävd duk (löpare) som jag fyndade på rea på Rusta – bara att sy ihop. Locket hålls stängt med en bit kardborreband. Axelbandssnodden var nog ursprungligen ett gardinomtag, också fyndat på Kupan eller möjligen Myrorna.
Idag steg jag upp vid en fullkomligt orimlig tidpunkt - kl 7!!! - för att vinka av sonen som nu är på väg tillbaks till Uppsala. Han for vid åttatiden och då var ju jag fortfarande i halvkoma, så jag kröp i säng igen och sov till en mer (för mej) normal tid. Men det tar nog några dagar (minst) innan hjärnan helt har vaknat och jag återgått till mina vanliga o-rutiner.

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...