7 nov. 2012

Kuddar med fågelmotiv

Piffa upp i soffan med nya kuddar inför vinterns hemmasittarkvällar. Jag är så sugen på att börja sy, men jag kan inte ens klippa rakt just nu, så jag får nöja mej med att titta på inspirerande bilder ... Här är några jag hittat ...
Ugglor eller småfåglar - kuddar med söta applikationer av filt från Sukanarts Etsy-shop (fler modeller hittar du också där).
 Av diverse tygrester - kan varieras i det oändliga. Från Fongstudios Etsy-shop
Hos EllaLouDesigns  på Flickr hittade jag dessa.
Broderad ugglekudde från justjacqs blogg.
Lapptäcksteknik och applikation från bahamadawn på Flickr.
Stiliserat tryckt motiv från Lowe´s creative ideas. Pdf-fil att skriva ut och göra stencilen efter finns här.
Söt applicerad uggla. Enkelt att rita en mall i liknade stil i valfri storlek. Den här kudden hittade jag i Birdie and Dots Etsyshop.
Ugglekudde i flera olika tekniker, från Tracy B Designs Etsyshop.

Punkterad och andra hål

Efter magnetiseringen har jag nu också blivit punkterad! I måndags gjorde jag en snabbvistit (exakt 1 timme!) i Umeå för att avlämna några droppar ryggmärgsvätska - och några rör blod ... Lumbalpunktionen tog inte lång stund och det gjorde inte ont heller, jag fick lokalbedövning. Och inga problem efteråt förutom en öm bula. Det jag gruvat mej för var egentligen den huvudvärk som jag läst kunde komma efteråt, och vara rätt svår, men den slapp jag. Sen läste jag att det mest är unga, långa smala personer som drabbas av den där huvudvärken - så då är det väl nåt bra med att vara en halvgammal, kort, småknubbig tant!
Det värsta var faktiskt att tillbringa fem timmar med att resa till och från - så ont i ryggen fick jag bara av det, och som sagt, den där ömmande bulan på punktionsstället, men den börjar ge med sej nu. Och nu återstår att vänta på resultatet, ca en månad. Men jag behöver i alla fall inte tillbaks till Umeå för det, utan skulle få en telefontid, så det är skönt.
Igår gjorde jag några inlägg på min säljblogg Miri Original, för där ligger jag efter. Sen blev jag sugen på att göra något nytt också eftersom det inte har blivit så mycket av det sen mitten av augusti. Så jag nyttjade min lupplampa för en stunds pyssel.
 Det blev tre par enkla, men söta, örhängen med de pärlemorskimrande pärlorna och några små vita.
Jag satte små pärlhattar (phs60B) på de stora pärlorna.

Jag vågar knappt säga det (ropa inte hej, förrän osv.), men sakta, sakta går synen åt rätt håll - kanske kan jag plocka hallon nästa sommar ... Det var ju precis när jag skulle börja plocka hallonen i somras (dom var lite sena pga den usla sommarn) som jag blev av med synen på högerögat, så det blev bara tre hallon och sen gav jag upp.
På tal om hallon så kollade jag vad Stella gjorde när hon gick ut idag. Igår kväll kom hon inte in när jag skulle släppa in henne. Ibland kan hon sura om hon inte blivit insläppt när hon själv vill, och så ignorerar hon mej när jag försöker få in henne. Men det var ju ganska kallt igår så jag tyckte att hon inte skulle vara så hågad att sura, så lite misstänksam var jag. Hon får ju (till skillnad från Ziggy) bara gå ut i rastgården, men ibland blir det ett hål i nätet och hon kan då passa på att smita.
Så idag kollade jag alltså vad hon gjorde när hon gick ut. Först gick hon in i sin hallondjungel och satt där i snön och spejade en stund. Men sen gick hon utefter stängslet och plötsligt slank hon igenom - det var ett hål där! Då kom hon alltså ut i det som förra sommarn var potatislandet, men som denna sommar också blev en utlöpare av hallondjungeln (hallonen tar över hela bakgården snart). Hon var vaksam men efter ett tag smög hon iväg till staketet mot granngården och kröp under. Men hon vände direkt och såg väldigt nervös ut. Om det var bilen som stod och puttrade på gatan nedanför eller om det var något annat vet jag inte, men hon kom raskt tillbaks och kröp in genom hålet igen. Och hon fick bråttom att komma in när jag öppnade fönstret.
Sen var jag ut och gjorde mitt bästa för att lappa det där hålet. Nu i eftermiddags ville hon ut en liten vända igen och hon gick in i hallondjungeln som förra gången. Jag gick upp på övervåningen där jag har bättre utsikt, och när Stella vände om och gick tillbaks mot huset, vred jag lite på en persienn så jag skulle få bättre synvinkel. Och fastän det var på övervåningen så hörde hon det lilla ljudet och kikade upp mot mej. Jag gömde mej bakom gardinen, men hon hade redan fattat att jag spionerade på henne, så då bestämde hon sej för att komma in. Hon gick alltså aldrig till kryphålet, för hon insåg väl att det var dumt att avslöja det för mej, för då skulle jag ju täppa för det. Så än vet hon inte att jag faktiskt redan har täppt till det ...
"Attans!"
Men jag är inte ett dugg säker på att hon inte lyckas bryta upp ett nytt ...
"Jag får sova på saken, så kommer jag nog på en lösning ..."

4 nov. 2012

Uppdaterade sidor

Jag insåg att jag inte uppdaterat sidorna med armbandsidéer, halsbandsidéer och örhängesidéer på länge. Det är alltså dom sidor som du hittar här uppe till höger under rubriken Sidor. Dessa sidor är till för att man lättare ska hitta inspiration till just armband, halsband eller örhängen, utan att behöva traggla igenom hela bloggen.
Det tog en bra stund att uppdatera - åtminstone örhängessidan var inte uppdaterad sen i januari!
Här är ett litet axplock från dessa sidor ...
Treradigt med olika pärlor och berlocker.
Metallbokstäver och svart sammetsband.
Guldknappar och pärlor.
Med rosa pandorapärlor.
Pärlfransar.
Treradigt.
Helt i metall.

Jag ska också se till att få ut mer på Miri Original-bloggen. Där kollar man om man vill köpa några av mina smycken. Fast det går ju att mejla direkt om du hittar något på den här bloggen som du vill köpa. Det var ett diskret julklappstips ...


Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...