16 maj 2013

Dagens örhängen

Nu verkar mina örhål ha läkt så att jag kan byta örhängen och jag satte på mej dom där som jag började med förra veckan igen - dom som jag tappade ett av. Och så gjorde jag ett gäng nya idag.
Det blev ju bara sex par - jag skulle ha gjort sju så jag kunde ha nya varje dag i en vecka. Nåväl, jag har ju några på lager också ...
Här är i alla fall dagens produktion.
 10mm blåturkosa glaspärlor, ett par blålila mirakelpärlor och några nya berlocker och pärlhattar (detaljer om dessa längst ner i inlägget).
 Ett par lila rhinstenspärlor på hattpinnar hängda på nya blommellandelar.
 De rosa skruvade pärlorna med samma pärlhattar som de första örhängena, silverkulor och små daisies + en liten rosa pärla på toppen.
 De nya berlockerna och blommellandelar hoplänkade med en lila ponybead.
 Jag sålde dom stora gröna örhängena idag men köparen ville inte ha löven så dom gjorde jag istället ett par enkla berlockörhängen av.
Sista minuten-örhängena. Dom runda läkarna har jag haft länge, och de rektangulära akrylhängena är inte heller nya. 
 Dom nya pärlhattarna är 11mm i diameter och 3,5mm höga. Dom är riktigt silvriga och kostar bara 1 kr/st.
 Blommor av tibetsilver, 13mm i diameter, 1 kr/st. Dom har en grop i mitten på ena sida där man skulle kunna limma fast en liten liten pärla (seed bead). På andra sidan är det en platt mitt där man kan limma på en liten rhinsten t.ex.
Små bladberlocker - 18x8mm, kostar 1,50/st.

13 maj 2013

Kotte!

Igår smög Ziggy på nånting på andra sidan staketet mot granntomten. Jag kunde inte se vad det var men han var oerhört försiktig och långsam i rörelserna. Det var knappast nån sork tänkte jag, för den skulle han förmodligen bara ha hoppat på. Jag misstänkte att det kunde vara en igelkott. Och det var det nog, för ikväll fick jag syn på krabaten!
(Blicken är inte nådig - förstora bilden så ser du)
Jag såg den från köket på övervåningen då den var på väg mot vinbärsbuskarna. När jag tagit mej ut med kameran var den spårlöst försvunnen. När jag gav upp och vände mej om för att gå tillbaks in, så såg jag kotte knatande från staketet mot gatan och utefter garageinfarten. Sen gjorde hen en tvär högersväng och sprang utmed altankanten - rakt mot mej. Dom springer rätt fort på sina korta ben, dom där filurerna, så jag hade bara några bråkdels sekunder på mej att ta ett kort. Jag tänkte att om jag bränner av en blixt mitt i nyllet på Kotte så stannar hen väl, men icke.
(en liten bakfot skymtar här)
I altanens övre hörn (där jag befann mej) tog Kotte till vänster och kutade vidare mot garaget och försvann bland fjolårets vissna rabatt.
När jag gick ut kom Ziggy skubbande och jag släppte in honom, men när jag kom in ville han ut igen och satte kurs mot vinbärsbuskarna där han väl senast sett polaren. Sen såg jag dom vid staketet mot granntomten. Kotte blev nog lite irriterad och attackerade, för Ziggy gjorde ett plötsligt skutt och gick undan. Första gången Ziggy mötte en igelkott var när vi var på promenad i skogen på Anderstorp. Den igelkotten blev också irriterad och attackerade, så Ziggy har nog lite respekt för dom där taggiga krabaterna.

Stella hade förra sommaren en annan polare inne i rastgården.

12 maj 2013

Lost and found

I onsdags var det sex veckor sen jag gjorde (nya) hål i öronen så då var det dags att plocka ut propparna och börja med "riktiga" örhängen. Men det blev mest bara fiaskon av det. För det första var det inte läkt, utan det blödde lite när jag tog ut dom där plastpinnarna, det hade jag inte förväntat mej.
Men det var ju bara att sätta på ett par nya örhängen då, och det blev dessa (fast utan silikonpluppar). Sen gick jag för att handla. När jag kom ut från affär'n så upptäckte jag att jag tappat ett örhänge. På väg till Ica hade jag varit förbi på återvinningen och då blev jag lite varm och drog av mej sjalen jag hade på mej, så nu misstänkte jag att jag tappat örhänget då. Så jag gick samma väg tillbaks och spejade på trottoaren ända fram till återvinningsstationen. Men jag hittade inget örhänge.
När jag kom hem satte jag istället på mej dessa aluminiumrosor på örstickare. Dom har i alla fall en stoppgrunka på baksidan så dom borde jag inte tappa tyckte jag. Likafullt när jag sen skulle klä om mej så fastnade tydligen det ena örhänget och lossnade. Och den där lilla mojängen försvann. Senare hittade jag den ändå av en slump, för den hade inte hamnat där jag trott.
Jag insåg att jag behövde några örhängen som verkligen inte kunde ramla av, och som jag dessutom skulle kunna sova med, för annars skulle väl hålen passa på att växa igen under natten.
Så jag var ner och letade efter några lätta örhängen och hittade dessa. Anledningen till att jag för länge sedan slutade använda örhängen var att jag upplevde det obehagligt när örhängena drog i örsnibbarna när dom hade lite tyngd. Nu tog jag dessa (rosen som ser ut som metall är av plast så dom är väldigt lätta) och bytte ut örkrokarna till såna där njurformade som hakas ihop och som definitivt inte ramlar av. Dom örkrokarna är betydligt större så jag tyckte först att det såg lite knasigt ut, men sen tyckte jag att det blev rätt bra ändå. Och det är inga problem med att sova med dom, så nu har jag haft dom sen onsdagkväll. Jag tänker behålla dom på ett tag till eftersom dom också är luftiga så hålen förhoppningsvis snart har läkt så pass att dom håller sig öppna. För det var heller inte så lätt att få in krokarna och hitta ut på baksidan - det känns lite äckligt när man ska rota omkring inne i örsnibben för att hitta utgångshålet.

Inga andra problem har jag dock haft, och gissa vad som hände idag! Jag drog med mej Tim för att gå och handla till middan i eftermiddags och vi hade bara kommit en bit in på Marina gränsen (gatan ovanför mitt kvarter) då jag såg något som blänkte till på trottoaren. Det var mitt tappade örhänge!! Jag hade uppenbarligen tappat det mycket tidigare än jag trott, eller så hade det hängt i kläderna och sen ramlat av där på hemvägen i onsdags. Men helt otroligt att jag råkade titta ner just där och fick syn på det - det är ju inte särskilt stort. När jag kom hem var dock frågan var jag gjort av det andra örhänget. Men jag hittade det på pysselbordet dit jag tagit det för att göra ett nytt som ersättning för det tappade, men det behövde jag ju inte nu! Och nu har jag satt silikonpluppar på dom och insett att det är nog en bra idé att använda såna.

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...