3 jan. 2011

Kedjereaktion

 Att mixa diverse olika kedjor kan bli riktigt läckert. Jag hade en tjej här tidigare som gjorde ett maffigt halsband av just diverse olika kedjor i silver, svart och någon guldkedja. Kedjorna sattes fast i en rem (fuskmocka eller? Det kommer jag inte ihåg) så det skulle bli bekvämare och inte så kallt i nacken. Några berlocker blev det också på kedjorna. Tyvärr glömde jag ta fram kameran den gången - och det var först nu jag kom ihåg det där med remmen. Men en dag bestämde jag mig för att själv göra något med flera olika kedjor - men det blev precis bara kedjor och ingen rem av annat material (det får jag försöka komma ihåg till en annan gång).
Själva huvudkedjan (som går runt nacken och som de övriga är fastade vid) är en matt silvergrå mor och son-kedja. Den nedersta kedjan är också en av de matta silvergrå. I mitten är det en tunn svart kedja (ca 42 cm utan lås och kostar bara 2 kr/st) och så använde jag två av den snygga färdiga halskedjan i blank silver - jag tog bara bort klolåset. Kedjorna gjordes i samma längd (ungefär) och sattes fast på olika "höjd" på huvudkedjan. Nu kommer jag inte ihåg vad det blev för längd på det här halsbandet, men jag tror huvudkedjan är tillräckligt lång för att kunna träs över huvudet - jag satte ändå dit ett toggle-lås.

2 jan. 2011

Sagas halsband

Nu kan jag äntligen visa halsbandet som Saga gjorde här en gång - det skulle bli en julklapp till mamma, så det fick ju hållas hemligt ett tag ...

Jag blir så himla imponerad av alla barn som har sånt otroligt sinne för design! Saga visste precis vilka färger hon skulle ha. Sen blev den där "pärlpärlan" i mitten till lite av en slump, men hon såg genast potentialen i den och bestämde snabbt den färdiga designen. Och det blev så snyggt - både stilrent och läckert, enkelt och avancerat på samma gång! Din mamma blev säkert både glad och stolt över den fina julklappen!  

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...