14 mars 2015

Hönor på rad

Inte för att jag brukar fira påsk, varken pynta eller äta ägg eller på annat vis uppmärksamma denna högtid. Men när jag såg de färgglada filthönorna så kände jag att några sådan kan jag väl göra, bara för att dom är enkla att göra och filt har jag ju i alla möjliga färger - och jag gillar färg :)
Idén till dessa hönor hittade jag här på VBS-hobby. Det var ingen utförlig beskrivning, dessutom på franska (som google översatte dåligt), men det var inte så svårt att lista ut hur dom görs. Det behövs filt i olika färger, rullögon i lämplig storlek, lim och en sax.
 Tre av dom får sitta och kackla på krukan med toarulleastrar.
 Eller så kan dom sitta på en hylla.
 Två av dom sitter på juicekartongburken.
 Jag gjorde en öppen näbb men i övrigt ungefär enligt förebilden.
Av den dåliga googleöversättningen framgick att man skulle göra en avlång triangel, sen skulle man visst runda av spetsen som blir baktill i nederkanten efter att man lagt ihop framkanterna. Så egentligen bör formen bli nåt åt det här hållet och så är det då den raka kanten man lägger omlott så ändarna blir benen. Man får justera i efterhand så dom kan sitta i alla fall. Jag gjorde mina hönor lite mindre än de 35 x 15 cm som angavs, dom går ju göra i valfri storlek.
 Det här var den första jag gjorde och den behöver lite finjustering i nederkanten. Här syns att näbben är klippt dubbel så det blir lite mer kackel i hönsgården. Jag klippte alla detaljer på frihand och allt limmades med trälim faktiskt.
Hela gänget samlat för ett gruppfoto.

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...