4 aug. 2010

Fästen/avslut för remmar och band


Om man göra ett armband eller halsband av remmar eller band, så kan man behöva något för att göra ett snyggt avslut och ett fäste för ett lås, och till detta finns några olika alternativ. Här är ett fäste för platta band där man lägger in bandet, viker ner bakstycket och sedan sidflikarna. Det syns kanske inte på bilden, men i kanten på framsidan är det ett par "tänder" så bandet blir ordentligt fastlåst. Fästet är ca 11m långt och 6mm brett och det kostar 1 kr/st.


 Bandfästen i olika bredder och färger. Guldfärgad och silverfärgad 9 mm bredd.
Silverfärgad 13mm och stål 16mm. Pris 2 kr/st.
Det här fästet med många tänder kan användas t.ex. till textilarmband eller peyotearmband som på exempelbilden.
 

Det här är ett avslut/fäste för läderremmar eller, som i exemplet, den tjockare vaxade bomullsremmen, alltså remmar om är ca 2mm. Sätt en limklick på remänden och kläm ihop fästet med en tång så det sitter åt riktigt tajt. De här fästena kostar bara 50 öre/st.

Guldfärgade remfästen 7x3mm stora. Man fäster remmen med lim i hylsan. Pris 50 öre/st.
Lite större guldfärgade remfästen - 9x4mm. De kostar 1 kr/st.
Passar bland annat till den flätade remmen och till silkesnöre.
Och så det vanliga spiralfästet. Det här passar för remmar ca 3mm tjocka. Här nyper man ihop nedersta spiralvarvet så änden trycks in i remmen. Det blir i regel tillräckligt säkert, men det skadar inte med lite lim ändå. Dessa kostar 1 kr/st.

Inga kommentarer:

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...