17 juli 2010

Porslinspärlor - blommiga och enfärgade

Härliga porslinspärlor med stora hål. De är 12mm stora och finns i fyra varianter av blommigt mönster. De kostar 2 kr/st.
De här med pastellfärgat blommönster är 10mm stora och kostar 1,50/st.
De enfärgade är ca 5x6mm stora och finns i 9-10 olika färger. De kostar endast 50 öre/st.

Glaslöv med metallfärgad kant


De här lövformade glaspärlorna är så läckra. De finns i några olika färger och är halvtransparenta. Kanterna är metallfärgade med AB-lyster. Storleken ca 13x10mm och priset 1,50/st.

Trummor och gurkor - läckra glaspärlor

Läckra färgglada glaspärlor som jag liknar vid trummor och gurkor. "Trummorna" finns i två färgställningar - orange/vit/mörkblå och röd/vit/ljusgrön/vinröd. De är ca 12x9mm (varierar lite) och kostar 2 kr/st. "Gurkorna" är mer avlånga ca 18x8mm, finns i två lite olika gröna nyanser och kostar också 2 kr/st.

Millefiori - tusenblommor + "ögon"Blommiga glaspärlor, s. k. millefiori-pärlor i mixade färger. Överst platta ovala pärlor 10x8mm 1 kr/st och lite större ca 14x10mm stora som kostar 2 kr/st. Runda pärlor 8mm 1 kr/st. Hjärtformade finns i två storlekar, ca 12mm som kostar 1,50/st och 10mm som kostar 1 kr/st.
De här kallas evil eye (onda ögat), men de är rätt söta ändå. De variera lite i storlek men är ca 8mm och plattrunda. De kostar också 1 kr/st.

Halsband av diverse metalldelar och pärlhängen

Idag blev det där halsbandet gjort, av några olika tibetsilverdetaljer och ett par olika länkringar. Plus en svartgrå tunn kedja och några hängen gjorda av olika pärlor. Jag använde bindringar och några åttor för att fästa ihop alla delar. Kedjan är väldigt tunn och bara 2mm bred, så jag använde den i dubbla rader. Men länkarna är i alla fall tillräckligt stora för att få en liten bindring igenom, så jag kunde fästa pärlhängena i kedjan. Kedjan kommer i 48 cm-bitar men kan skarvas till längre kedjor och den kostar bara 2 kr/st.

Fyrkantiga "ormlänks"-armbandEn variant av ormlänksarmband - med fyrkantig kedja! De har två klolås, det mindre öppnas om man vill trä på berlocker och pärlor. Jag har endast dessa fyra i olika färg - koppar, ljus silver, guld och stål. De kostar 25 kr styck.

Svarta läderarmband med toggle-låsArmband med toggle-lås och läderrem. De här armbanden passar till ormlänksberlocker och -pärlor och har samma finess som de flätade armbanden, att man enkelt kan ta loss staven när man ska sätta på berlockerna. De finns med två olika lås och kostar 20 kr.

Ormlänksarmband och passande berlocker

Ormlänksarband (Pandora-stil) som passar till nedanstående berlocker i tibetsilver och de glasberlocker  och hängefästen jag visat tidigare. Det här armbandet kostar 20 kr och är 19 cm långt.
Berlocker med stora hål passar också till de flätade armbanden och de svarta med togglelås, liksom de fyrkantiga metallarmbanden. Jag har för tillfället bara de som visas på bilderna. De på övre bilden kostar 2 kr och de andra kostar 4 kr/st.


Armband med stora länkar och snygga lås

Maffiga länkarmband med stora annorlunda klolås och dubbla länkar. Länkringarna är ca 13x8mm så de är rejält stora och eftersom de är dubbla så blir det extra maffigt. Armbanden är dessutom ganska långa ca 22-24 cm (antalet länkar variera lite) så det passar även för killar med lite kraftigare handleder. Vill man korta av det är det enkelt att ta bort några länkar, eller så hakar man låset i passande länk och låter överskottet hänga. Det här armbandet är snyggt som det är, men passar ju utmärkt att hänga berlocker i också.
Armbanden finns med tre olika lås och kostar 25 kr/st.

15 juli 2010

Tibetsilverlänkar, en uggla och peaceörhängen

Uggleberlocken är verkligen snygg, av tibetsilver ca 22x12mm stor och den kostar 3 kr. Tant Grön har virkat ett skärp med knytband och i änden på banden har hon satt ett par berlocker, bl. a. denna uggla - en riktigt fiffig idé.

Två mellandelar som kan länkas ihop för sig eller i kombination med varann eller andra detaljer. Jag glömde mäta (säljarens måttangivelser stämmer inte alltid) men de trekantiga är enligt säljaren 22x15mm och de runda 16,5x10,5mm. De kostar 2 kr/st.
Jag gjorde ett par örhängen med dessa och avslutade med peace-berlocken.


Halsband på tjock vaxad tråd

 Egentligen hade jag tänkt göra något helt annorlunda, något med olika metalldelar, bl. a. de som jag använde till örhängena som jag gjorde först. Men jag tänkte kombinera med några stora pärlor och när jag letade efter några sådan så hittade jag de jättestora avlånga glaspärlorna (jag har några i olika färger, några kortare och några som den jag använde här). De har så stort hål så jag kunde trä en dubbelvikt rem av 2mm tjock vaxad bomull igenom. Jag gjorde en knut mitt på remmen och valde ett par gröna ormlänkspärlor som ju också har stora hål och bärför kunde kombineras med den stora pärlan. Sen hade jag ingen aning om vad jag skulle göra, så jag knöt några knutar på remmen och så kom jag på att jag kunde sätta dit några hängen som vilade på knutarna. Jag ville fortsätta på temat gröna glaspärlor, så jag gjorde hängen av dessa halvtransparenta med grön kärna och lite guld, och använde då guldfärgade hattpinnar. Så återstod låset. Jag upptäckte att jag har inga guldfärgade ändhylsor som är tillräckligt stora för en så tjock rem, så jag vek remmen dubbel och trädde på en bindring innan jag virade ihop med lite color craft tråd. Det maffiga guldfärgade toggle-låset fästes med bindringen.

Armband i rött och orange med tibetsilver


 
Det här armbandet gjorde jag idag, inspirerad av de nya "köpes"-armbanden med tibetsilverdelar. Jag använde två stora treradiga mellandelar och två mindre femradiga. Det blev alltså ett treradigt armband och det avslutades då med 3-till-1-avslut. Två stora röda glaspärlor med lite guldrippel, halvtransparenta glaspärlor med orange kärna och lite guldinlägg. Några pärlhattar av tibetsilver. Och så ett gäng små röda pärlor i lite varierande former plus några silverfärgade plastpärlor. Allt uppträtt på smyckewire. Låset är det mindre magnetlåset.

Några nya "köpes"-armbandÄr du inte jätteroad av att göra egna smycken, så har jag ju en del färdiga som du kan köpa - både "köpes"-smycken och en del som jag knåpat ihop. De jag själv har gjort är mest tänkta att vara till inspiration, men de kan köpas. Här är några "köpes"-armband. De fyra första består av olika delar av tibetsilver och några pärlor. De tre bredare kostar 99 kr och det enradiga med blå pärlor kostar 89 kr. 
 Det med fjärilar kostar 89 kr.
Även dessa armband kan ju inspirera till egna skapelser - särskilt de med tibetsilver-delar, eftersom jag har en hel del sådant. Jag blev så inspirerad så jag gjorde ett armband i rött och orange och några av tibetsilvermellandelarna.

13 juli 2010

Små berlocker med rhinsten

Läckra hängen av tibetsilver och med en rhinsten som finns i sju färger. Berlocken är ca 17x14mm stor och kostar 2,50/st. Passar lika bra till örhängen som till berlockarmband.Stardust-pärlor och silverrör

Härligt glittriga stardustpärlor av tunn metall, 8mm stora (jag har några 6 och 4mm också). De här kostar 1,50/st.
 Böjda metallrör, 20mm resp. 30mm långa och ca 1mm tjocka. Till dessa behöver man smyckewire eller nylontråd - något annat lär vara svårt att få igen, inte bara för att hålet är smalt, utan just för att de är böjda också. De kostare kostar 1 kr/st och de längre 1,25.
Jag gjorde ett enkelt halsband bara för att få använda de här rören (20mm). Jag använde smyckewire och kombinerade rören med små turkospärlor och ett turkoshänge.

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...