25 aug. 2012

Pärlkjolar

Jag kallar dom här för pärlkjolar istället för pärlhattar, men jag ska lägga in dom i inlägget Pärlhattar också, där det ju även finns andra "kjolar".
Här är "spetskjolar" i silver och guld. De är 17x15mm stora och kostar 1,50/st.


Dessa "caper" har jag ju sen tidigare i silverfärg (finns på pärlhattinlägget). De är 12mm höga och kostar också 1,50/st.
Jag gjorde ett par änglahängen av spetskjolarna. Under kjolen är det en stor kristalldroppe.Jag satte även en mindre pärla ovanpå droppen för att den inte skulle försvinna för mycket under kjolen. Sen är det förstås vingar, en kristallbicon som huvud och en daisy på toppen. Änglarna är sedan satta på hängefästen.
Min synnervsinflammation har nu nått sin peak och ska inte bli sämre utan förhoppningsvis snart börja gå tillbaks. Så mycket sämre kan det å andra sidan inte bli nu, så här ser jag med mitt högra öga ...
... kompakt dimma ....

24 aug. 2012

Blommiga träknappar

Dom blommiga träknapparna har kommit. Dom är ganska stora - 30mm i diameter och kostar 2 kr/st.

Dom finns i fem mönster enligt bilden. Baksidan är trävit. Dom verkar vara lackade, men om dom tål vatten vet jag inte. Dom är nog mer tänkta som dekoration än att sättas på kläder som behöver tvättas i maskin. Fast kanske till en sån där halsvärmare som jag virkade - en snabb handtvätt går säkert bra, eller så sprättar man bort knapparna före tvätten och syr på dom sen igen.

Glitterband

Idag fick jag mera band, bland annat dessa! Och vilken tur att det fanns bra bilder på dom så jag slapp fota själv! Glittriga band 10mm breda i färger enligt bilderna. Pris 1 kr/dm. Jag hade ju några glittriga band sedan tidigare också - dom finns här. Jag fick även ett gäng satinband idag, men dom måste jag fota, så det får jag försöka göra i helgen. 
 Turkos
 Multi
 Koppar
 Cerise/guld
 Klarblå
 Röd
 Guld
 Svart
 Grön
Blålila

23 aug. 2012

Grönt kristallarmband

Eftersom jag nu i mitt enögda tillstånd har svårt med finliret - att trä pärlor på en tråd är inte lätt utan djupseende - så får jag leta rätt på saker jag gjort tidigare men inte visat än. Som det här makraméarmbandet med kristallrondeller i två gröna nyanser. Det är knutet med olivgrön vaxad bomullstråd.
 Man trär pärlorna - en och en - på trådarna man knyter med, istället för på den man knyter på. Sen gjorde jag bara den vanliga knuten mellan varje pärlpar.

Jag hade två snören som stomme och eftersom pärlorna har för litet hål för två trådar så blev det fyra ändar med pärlor på.

22 aug. 2012

Ripsband

Ripsbanden har jag nu fått alla av, så här är dom. Jag hade beställt en bunt smakprover och dom är 9 dm långa. Men en del av banden finns det mer av (4,5 meter i nuläget). Jag visar först alla 10mm breda band och sen är det en samlingsbild med dom som det finns mer av. Och så är det 6 band som är 16mm breda. De som är 10mm kostar 1 kr/dm (8 kr/m). 16mm kostar 12 kr/m. Jag hoppas bilderna är någorlunda rättvisande i färgerna (mitt färgseende är inte helt pålitligt just nu), men annars får jag kolla på dom i morgon och lägga in färgbeskrivningar där det kan behövas.
Alla ripsbanden är av polyester och mycket mjuka och smidiga. Passar utmärkt till scrapbooking, syprojekt och en massa annat. Nr 3 är nougatbrunt inte grått som det kanske ser ut som. Nr 4 är ljusrosa.

Närbild på nr 7 & 8.
Fjärilar och hjärtan.
Lite närmare titt på nr 11,12 & 13 ...

... och 14 & 15.
Juliga band. Nr 21 & 22 har mönster av körsbär och snöflingor, vet inte hur det passar ihop, men söta är dom.

Fina på julkorten t.ex ...
Olika färger med snöflingor på.
Nr 28 är naturvitt, medan nr 29 är vitt så det är inte bara att bilden är konstig i tonen ...
Djuriska mönster.
Giraff?
Nr 44 är brunt med rosa hjärtan. Nr 45 är svart med söta kärlekskaniner i vitt och rosa.
Här är dom band som det finns mer av. Klicka på bilden så ser du bättre.
Och så de 16mm breda banden.
Gult, orange, lila
Rött och turkost, och så ett grönt med fjärilar.

20 aug. 2012

Äntligen nytt golv!

Äntligen! Efter fem år så har min renovering av farstun kommit nån vart. Jag har ju inte kunnat bestämma mej för vad jag skulle göra med golvet, och det har gjort att inget blivit färdigt. Jag har provisoriskt byggt för en dörr (den till lägenheten nere, en ny provisorisk dörröppning från trapphallen istället), men för att göra den klar och kunna tapetsera så behövde jag veta vad jag skulle göra åt golvet, för det går ju en bit under den nya väggen.
Nu i sommar bestämde jag mej i alla fall för att det fick bli ett vinylgolv, och det blev Tarkett Extra, Flagstone - Dark grey, som ser ut så här ...
(bild från Vi i villa)
Och eftersom jag fick hem golvet härom veckan och Tim var här i helgen, så fixade vi mitt nya golv. Så här såg det gamla ut ...
Både trasigt och fult.
Tim hade tömt farstun och tagit bort golvlisterna och den provisoriska väggen.
Väggen och dörren som ska byggas för. Jag har spacklat övriga väggar för att kunna tapetsera. Den ursprungliga väggbeklädnaden är grön väv - gräsligt hemsk! Och alla dörrar på nedervåningen var så här mörkbruna innan jag målade dom vita.
Jag började peta och slita lite i golvet där vid dörren, sen fick Tim ta i (han har ju både bättre rygg och större muskler än jag).
Så här såg det ut när det var utrivet. Efter att ha städat upp la vi in det nya golvet för att skära till det (lite knepigt i hörnen) och sen var det bara att bre ut lim och trycka dit golvet. Det tog totalt ca 2 timmar så det var ju snabbt fixat när det äntligen blev av.
Mitt nya golv - så snyggt!
Nu fattas att måla och sätta tillbaks golvlister och göra färdig väggen och tapetsera ...
För att fira att vi (Tim mest) varit så duktiga, så gjorde jag riktig mat till middag. Ja, jag är usel på matlagning och fuskar för det mesta ihop något som i bästa fall är ätbart. Nu gjorde jag något jag längtat efter på sistone - indisk mat. Närmare bestämt aloo paratha, raita och vegetarisk gryta.
Det blev så himla gott!! Jag använde fullkorns dinkelmjöl och grahamsmjöl till parathabröden så dom blev fiberrika och nyttigare än med bara vetemjöl. Fyllningen är potatis, finstrimlad purjolök och kryddor (svartpeppar, chili, gurkmeja, curry, lite salt). I raitan hade jag riven gurka, gräslök och lite kryddor. Grytan består av potatis, lök, broccoli, tomat och vita bönor (cannellini), med en massa kryddor, det ska vara ganska starkt.
Recept på aloo paratha och raita hittade jag hos Amy. Det här kommer jag definitivt att göra om, det kan ju varieras på många sätt också med olika smaksättningar.
Så det var dom positiva nyheterna. Mindre kul är att min synnervsinflammation känns värre. Suddigheten har blivit mer utbredd, i stort sett hela synfältet nu. Idag har jag också domningar och en brännande känsla i ansiktet på höger sida. Jag har läst på om denna åkomma och det känns inte så kul att få veta att det tar 8-10 veckor innan man (förhoppningsvis) är återställd ...
Ungefär så här yttrar sig synbortfallet - det är väldigt grått och en text kan i bästa fall anas, men läsa går ju inte med det ögat ...

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...