13 okt. 2010

Tygdekorationer för scrapbooking och annat pyssel

En massa söta textildekorationer för scrabooking och annat pyntpyssel.




 Alla de här ovanför kostar 1 kr/st. De är av lite olika tyger, de flesta i ett lite luddigt fleeceliknande material. Ungefärliga storlekar: Rosett 30x20mm, hjärta 20x20mm, liten fjäril 20x15mm, kanin 30mm hög, blommor varierar lite men omkring 20mm. Det du ser på bilderna är precis det jag har just nu.
De roliga händerna nedan är hela 45x45mm och är i det där luddiga materialet. De här skulle kunna användas om man syr roliga dockor, bara att sy fast i ärmslutet. Man kan öppna vid "handleden" och peta in lite vadd för att göra dom knubbigare. Eller limma fast dem på mössan, hårspännet, göra en brosch m.m. De kostar 2 kr/st, alltså 4 kr/par. Färgerna är gul, mörkrosa, ljusrosa, ljusblå, röd och neongrön.

11 okt. 2010

Äntligen!


Äntligen har jag tagit mig samman och skrivit klart del 7 i serien "Hur ska det sluta?" Del 8-11 var redan klara så dom har jag också lagt upp. Då återstår del 12, men den behöver ju inte vara klar förrän i december så det ska jag väl klara.
Fortfarande har jag inte fått några kommentarer på skrivarbloggen och det är lite trist , för jag vill ju ha lite feedback - det är ju roligare att skriva om man vet att någon är intresserad och läser ens texter. Tyvärr har jag ju heller inte haft riktigt nån ork att jobba med den bloggen - jag tänkte ju skriva om själva skrivandet också, med tips och utmaningar för andra som vill skriva. Så jag får nog ta och prioritera den bloggen framöver.

Inspirationsbilder från webben

Lite inspirationsbilder som jag hittat på nätet. Några av bilderna länkar till sidan där det visas hur man gör (på engelska) på sajten Think crafts.
Måla bokstäver (ditt namn t.ex.) på träbitar med akrylfärg, metallicfärg, glitterfärg och strö på glitter eller kanske något annat. Ta med brädbitar och ett par kompisar och kom till Miris Skaparlusta, så kan ni samsas om några färgburkar.
 
Måla med bubbelplast
 
Armband av säkerhetsnålar och pärlor
Sy en börs av diverse tygbitar och band. Istället för tryckknapp kan du använda magnetlås för väskor.
Enkelt  och billigt hårspänne
Pynta en kudde.
 
Gör presentpåsar
 
 
Inte så långt kvar till halloween, så börja fixa skrämmande pynt redan nu.
 
Läckert av udda knappar.

Lingon och lime

Röda och gröna filigranpärlor, 8mm stora, kostar 1 kr/st. Filigranpärlor i guld och koppar, silver och med strass.

"Bling"-pärlor - silverfiligran och strass

Läckra pärlor med genombrutet mönster i silverfärgad metall och strass/rhinstenar runtom. Finns i några olika färger som på bilden. De är 8mm stora och kostar 2 kr/st.
Annat med strass/rhinstenar:

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...