2 juni 2011

Lina och Maja knåpade

Ett par av mina flitigaste gästpysslare - Lina och maja - var här i tisdags och knåpade. Sanna var också med men hon kände sig lite trött och oinspirerad. Men hon piggnade till och hjälpte Lina med det här kluriga armbandet.
 Lina inspirerades av några armband som jag har, men gjorde en förenklad version. Och det blev så här snyggt! Det är tre separata varv memorywire med 4mm glaspärlor. De sattes först ihop på en större bindring och sedan flätade Lina vajrarna och vi hjälptes åt att sätta ihop om på en annan bindring. Eftersom det är memorywire behövs inget lås, men det går ju bra att sätta dit ett ändå, så är det mindre risk att tappa det.


 Lina hade också med sig knasiga garnbollen Ben, som fick ögon och en tunga av filt. Han blev ganska vindögd men söt!

 Maja gjorde ett enkelt armband av två silverkedjor och en guldfärgad. De sattes ihop med en bindring i vardera änden och så satte hon på ett klolås. Snyggt och elegant!
Maja gjorde också ett bokmärke med en garnberlock och färgglada pärlor. Det var visst farmor eller mormor som skulle få det.

Inga kommentarer:

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...