31 maj 2011

Linas morsdagsarmband

Nu har vi ju haft Mors dag, så nu kan jag visa det här armbandet som Lina gjorde.
 Det var Lina och Maja som var här en dag förra veckan och pysslade lite. Maja gjorde också en morsdagspresent - ett änglahänge - men jag kom inte ihåg att fota det innan hon gick. Men Lina var kvar en stund till och knöt detta fina armband.
Det är nylonsnöre i ljusgrönt och ljusblått och cat's eye-pärlor i liknande färger (som låsknapp blev det en trärondell). Lina är väldigt duktig på att knyta såna här makraméknutar - det tar inte alls lång tid att göra ett armband. Och kolla så fint det blir med två färger - det blir dubbelsidigt med ombytta färger, så om man vänder på armbandet är det grönt på kanterna och blått i mitten. Hålet i pärlorna är aningens för litet för att det skulle gå att få in nylontråden (det går inte hålla ihop änden så den brer ut sig), så pärlorna sattes på en ljusblå vaxad bomullstråd.
Jag har visst missat att göra ett inlägg om cat's eye-pärlorna - jag har bara visat eller nämnt några t.ex dessa 6mm. De Lina använde är 8mm och jag har 4mm också, plus lite annat. Jag får återkomma om detta.

Inga kommentarer:

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...