6 feb. 2012

Diverse glaspärlor

Nu har jag återvänt till min "riktiga" dator som jag har på övervåningen, så nu får jag vänja tillbaks mig efter sju veckor, det är inte bara större skärm - det är en annan version av Windows (jag föredrar XP som jag har på stora datorn, det är enklare att hitta i Utforskaren jämfört med nyare versioner). Och andra program eller programversioner och inställningar, och ja, jag får tänka till ibland.
Så nu har jag börjat gå igenom bilderna som låg och väntade i denna dator, och som skulle ut på bloggen där i december. Jag hittade några glaspärlor som jag, så vitt jag kan utröna, nog inte visat tidigare.
 Gröna glaspärlor med silverpläterad kant. De är 18x10x5mm stora och kostar 2,50/st.
LIknande fast topazfärgade och lite mindre finns här.
 Chokladdoppade? Nä, det är väl brons-  eller kopparfärgad plätering (jag får kolla upp det) 10x18mm sora ska dom vara i alla fall, och kostar 3 kr/st. Fler metallpläterade pärlor finns bland annat här.
Heltäckande plätering i silver respektive brons (koppar?). Det är alltså glaspärlor inuti. Hålen är ca 1mm på de silverfärgade och de andra lite mindre, men den runda elastiska tråden går igen i alla fall, så ca 0,8mm.
Ovala bronspläterade,  8x5mm som kostar 75 öre/st.
Runda platta silverfärgade, 6x5mm, 50 öre/st. Några lite större plus en del andra silver- och bronspläterade pärlor finns här.
Dom här har jag också uppdaterat ett tidigare inlägg med, efterom jag där hade några liknande cat´s eye-pärlor fast lite större. De här är 8x6mm och kostar 1 kr/st.
På det inlägget med cat´s eye-pärlorna finns också några pläterade pärlor - jag tror jag får göra ett samlingsinlägg för just metallpläterade pärlor - och en hel del annat också för att få lite bättre överblick och göra det lättare att hitta. Det jobbiga är att då måste jag hitta alla inlägg som länkar till de gamla inläggen med dessa pärlor och vad det nu är, och länka om till de nya samlingsinläggen ... Tja, jag har väl inte så mycket annat att göra ...

Inga kommentarer:

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...