24 maj 2010

Nya metalldelar


Här är några nya metalldelar som jag fått hem. Överst 3-till-1-avslut (framsida och baksida). Om man gör ett flerradigt halsband eller armband så kan man ju behöva sammanfoga raderna - särskilt om man ska ha ett lås - då kan man använda ett par sådana här. De är ca 12mm breda och kostar 2 kr styck.
Nästa bild visar fem-radiga mellandelar av tibetsilver. De går förståss lika bra att använda till två- eller tre-radigt, och kan ju kombineras med 3-till-1-avsluten. Dessa är ca 16x11mm och kostar 3 kr styck.
Som små spännen är blommorna som man enkelt trär ett band igenom och gör t.ex. ett armband. Kan också användas till scrapbooking på samma sätt. Själva blomman är ca 16mm i diameter och hålet är lagom för ett 7-10mm brett band (beroende på hur tjockt det är). Pris 2 kr styck.
Nästa blomma är en ganska tunn ring och har en diameter på ca 30mm. Kombinera med andra ringar, kedjor, m.m. som t.ex. den här halskedjan. Pris 2 kr styck.
Och så en liten blomma - 10mm - av tibetsilver. De här får man fästa med ringar i öglorna, eller använda smyckewire t.ex. De kostar 1,50 styck.
Sista bilden visar rosettformade länkar. De är ca 18x11mm och dessa kan man sätta ihop med åttor (se halskedjan som nämns här ovanför). De kostar 2 kr styck.
Ett armband där jag bland annat använt de femradiga mellandelarna och 3-till-1-avsluten hittar du här.

1 kommentar:

Eva sa...

Snyggt armand, man kan ju göra fotlänk också

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...