10 juli 2010

Handgjorda pärlor med öljetter


Jag har ju sådana där ormlänks/Pandora-berlocker/pärlor av glas, men vill du ha en alldeles egen stil så gör du de här pärlorna av cernitlera och öljetter. Jag gjorde först några kulor av vit cernit, gjorde hål med en grov spik och så klämde jag dit öljetterna. Sen får man bättra på hålet igen. Så kokade jag pärlorna och därefter målade jag dem med metallicfärg. Den svarta och den lila målade jag sen med lite glitterfärg. Den röda och den gröna dekorerade jag med 3D-liner. De gröna med rosa mönster gjordes av grön cernit och så la jag på tunna slingor av rosa cernit och rullade pärlorna så slingorna bakades ihop med det gröna. Det går ju att göra hur många varianter som helst av dessa pärlor och jag har cernitlera (och Fimo) i många färger. En förpackning (56 gram) kostar 24 kr, men - till skillnad från i andra affärer - hos mig kan du köpa halva eller kvarts-bitar. Då kan man ju kosta på sig flera olika färger.

Öljetterna jag använt är helt vanliga som finns att köpa t.ex. i sybehörsaffärer. De jag har, har 4mm invändig håldiameter och de kostar 25 öre/st. Om de hade varit 5mm hade de gått på de där armbanden med toggle-lås, men ändspiralen är lite för stor. Fast ska man göra egna pärlor så får man väl göra egna armband/halsband också, av läderremmar, eller den tjockare varianten av vaxad bomullstråd kanske?
Andra handgjorda fimo/cernitpärlor finns här (blommiga) och här.

Inga kommentarer:

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...