22 sep. 2010

Mera guldfyndigheter

Än har jag inte grävt upp några guldklimpar på min gård, men ärligt talat så satte jag knappt spaden i joren alls i år. Om det nån gång ska bli något som kan kallas trädgård på min tomt så får jag nog anlita ett proffs, men då skulle jag behöva hitta lite guld för att får råd. I brist på äkta vara har jag i alla fall skaffat hem lite mer fuskguld, så här är lite nytt. Och jag gjorde en ny etikett som heter "Guldfärgat" så där hittar du alla inlägg som innehåller åtminstone något i guldfärg.
Guldfärgade magnetlås, ca 11x5mm stora, kostar 6 kr/st. Fler magnetlås och andra typer av lås hittar du om du klickar på etiketten "Lås".
Söta mellandelar i guldfärgat tibetsilver. De är 8mm i diameter och kostar 1 kr/st.

Guldfärgade tibetsilverhjärtan. De är 7x8mm och kostar 1 kr/st (10 st/ 7 kr). Finns också silverfärgade.
Guldfägade bandfästen (likadana stålfärgade finns också). De passar för band/remmar som är 5-7mm breda och blir ca 11x6mm hopvikta. Klicka på länken för de stålfärgade för att se hur de används. De kostar 1 kr/st.
Stora guldfärgade (mässing) ringar 35mm. Egentligen inte en smyckedetalj, utan för sydda saker som väskor eller skärp t.ex. De här är inte ihoplödda utan kan med lite våld öppnas som bindringar så att man kan trä saker på själva ringen - som jag gjorde på det här halsbandet.


Kedjorna och hänget under ringen är fästa med vanliga bindringar, men upptill, mellan kedjorna tvingade jag på ett par ormlänksberlocker och mellan dem några splitringar. De fyra pärlorna som är fästade i och mellan kedjorna sattes först på öglepinnar (som jag gjorde en till ögla på) och så satte jag fast dem på kedjorna (två olika) med bindringar. Ett par glasdroppar sattes på hattpinnar och fästes på samma sätt. Den stora guldmelonen fick stora platta pärlhattar över hålen och en liten "krona" på toppen och monterades också med en öglepinne som det stora hjärtat kunde fästas i.

Jag hade en kund som uppmärksammade mig på att jag hade inga passande "hår" till änglahängen (för jag hade ju guldfärgade vingar). Så nu har jag fått hem de här pärlhattarna (jag har likadana silverfärgade) 9mm stora. De kostar 75 öre styck, eller 10 styck för 5 kr. Vingarna finns här och kjolen här (den har "slits" på en sida). Kedjan finns i två längder och även i silver. Huvudet är en 6mm vaxad glaspärla.

Andra änglar hittar du här, här och här
Hängefäste i guldfärgat tibetsilver, 11x9mm, 3 kr/st. (silverfärgade finns här, här och här

Glasblomman och några andra former hittar du här.

1 kommentar:

Hampus Håkansson sa...

Hej
jag undrar var ifrån dom Stora guldfärgade (mässing) ringar 35mm kommer ifrån!

Med vänlig hälsning Hampus

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...