27 feb. 2011

Avdelare för flerradigt.

När man ska göra flerradiga armband (eller halsband) så vill man kanske att raderna ska hålla sig snyggt och prydligt bredvid varann och inte hamna huller om buller. Då är det bra med avdelare som rättar upp ledet. Här är några.
 Till vänster 3-radiga daisyavdelare. De är 13mm långa och kostar 2 kr/st. På bilden nedan ser du hur de ser ut på kanten (som ju är den sida man ser). Pärlorna är 4mm och det blev lite trångt eftersom jag satte dem på styva pinnar, men med en mer flexibel tråd ska det gå bra med tre i bredd - man kan ju också utnyttja bara två av hålen med två rader 6mm pärlor. De andra två avdelarna är släta tunna, så dom syns inte så mycket utan är mest bara för att just hålla raderna i styr. Den 5-radiga är 3x17mm och den 3-radiga 3,5x17mm. De kostar 1 kr/st. Jag har några 2-radiga också i samma stil som de 3-radiga och med matchande avslut (2 till 1), dom kostar också 1 kr.

 Den här avdelaren är mer synlig och en dekorativ detalj i smycket. Den har 3 hål och en dekor med fyra blommor på utsidan. Storleken är 5x14mm och priset 3 kr/st.
Här är det 6mm pärlor och dom är ju för stora för att rymmas tre i bredd, men man kan ju klämma ihop dom så här om man vill ...
En 4-radig mellandel, 18x7mm som kostar 3 kr/st.
Det här använde jag till ett av klockarmbanden jag gjorde tidigare.

Inga kommentarer:

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...