28 mars 2010

Väskor


Visste du att väskan är mänsklighetens viktigaste uppfinning? Om inte väskan uppfunnits hade vi fortfarande suttit i grottor och hoppats på att hitta mat inom gångavstånd. Har du provat veckohandla och försökt få hem varorna utan någon form av väska (en plastkasse är ju också en väska)? Om du har stora fickor och inte äter så mycket på en vecka kan det väl gå, annars blir det nog mycket tappat efter vägen. Likadant var det för våra anmödrar när klanen växt och de fick gå flera kilometer för att få ihop mat för dagen till alla – de måste kunna bära med sig hem det dom hittade. Och männen som skulle ut på jakt behövde säkert lite proviant hemifrån, för det var väl inte alltid så god jaktlycka så dom fick vara borta länge – dom vågade sig inte hem förrän dom hade något att visa upp. Så om du är en kvinna som gillar väskor och har en man som klagar över att du köper för många väskor – tala om det här för honom. Den kvinnliga passionen för väskor är nedärvd sen urminnes tider och livsnödvändig för mänsklighetens fortlevnad och utveckling.
Och visst finns det många väskor att köpa, men vill du ha en personlig väska så dekorerar du den själv. Jag har några olika väskmodeller som du kan designa och dekorera så det blir en alldeles unik väska. Band, knappar, pärlor, applikationer, broderier, tygblommor (som du gör själv), släpp loss skaparlustan! Kolla "Tips och idéer".

Nepal wool – tre olika modeller
Liten ”aftonväska” 21x14 cm – 52 kr
Axelväska 22,5x22 cm – 52 kr
Stor väska 28x30 cm – 75 kr
Svart stor bomullsväska, 50x30 cm – 75 kr
Axelväska av papperssnöre, 35x35 cm – 45 kr
Shoppingkassar bomull, 38x42 cm – 15 kr.

Inga kommentarer:

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...