28 mars 2010

Värmeljuslampor


De här värmeljuslamporna "målas" med silkespapper och piffas upp med band och andra dekorationer. Foten är av metall och kan målas med akrylfärg om du inte vill ha den vit. Skärmen är (naturligtvis) av ett brandsäkert material, men se till att inte silkespapper eller annan dekor sticker ut ovanför överkanten.
Du kan köpa bara själva värmeljuslampan för 30 kr om du redan har silkespapper eller vill dekorera den på något annat sätt - jag har inte provat men jag skulle tro att det går att måla även skärmen med akrylfärg, och att klistra på tyg (spets kunde bli fint) kan också vara ett alternativ.
Eller så köper du ett paket med lampa, tre olika silkespapper (räcker till flera lampor eller annat), dekorationer (blingbling) och band att klistra på. Paketen finns i olika färgteman. Kolla ”Tips och idéer” för inspiration. Lampan är ca 23 cm hög.
Om du redan har decoupagelim kan du köpa ett paket för 40 kr. Med en burk decoupagelim 45 ml blir priset 65 kr. Då har du decoupagelim/lack som räcker till mycket annat också som du vill dekorera med decoupageteknik.
Decoupagelimmet kan förstås också köpas helt separat till andra projekt för – en burk kostar 26 kr.
Fler inspirationsbilder finns här.

Inga kommentarer:

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...