28 mars 2010

Överföringsteknik


Jag gjorde det här setet i svart/pistagegrönt med inslag av silver och rött. Tavlorna är gjorda i mixad teknik med bland annat utklipp från en tapet och gipsplattor som dekorerats med kinesiska tecken med en helsmart överföringsteknik. Till dessa tavlor har jag använt de större pannåerna med ram.
Måla först bakgrunden som du ska göra överföringen på. Skriv ut bilden eller texten (obs! spegelvänd!) på laserskrivare (det går nog med bläckskrivare också men blir kanske inte lika bra). Måla ganska tjockt med färg där det du ska ha bilden/texten och lägg ner den med utskriften nedåt i färgen och tryck fast hela motivet. Låt torka i ett dygn helst så att färgen är ordentligt torr. Nu kan du försiktigt blöta och gnugga bort själva pappret – motivet sitter kvar i färgen!
(Live the dream - Lev drömmen - betyder dessa tecken)

Uppdatering: Tre nya tavlor i denna stil som jag gjorde på beställning.

1 kommentar:

Susanne Johansson sa...

Intressant läsning av din återblick hur du började blogga. Jag läste även din gripande diagnos av din sjukdom. Så hemskt att få detta beskedet och att du har haft det så länge utan att veta.

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...