8 feb. 2012

Några nyupptäckta inspirerande bloggar

När man känner sig o-kreativ kan man alltid hitta andra som kan ge en kick med sin kreativitet. Här är några kreativa bloggar som jag just hittat. Jag ska lägga dessa till min blogglista som du hittar till höger, och där det ju redan finns en del som du också kan kolla in.

Carinas Hobby handlar om scrapbooking och Art journaling. Här är en bild från hennes blogg.
Jag har alltmer fått lust att själv börja med art journaling, alltså föra en sorts kreativ dagbok, som ett sätt att få igång kreativiteten och komma över hämmande prestationsångest. 
En Art journal (har inte hittat något svenskt ord/uttryck för det) kan se ut hur som helst. Man kan utgå från en vanlig anteckningsbok, eller göra lösa blad som man binder ihop. Det blir en samling av skisser, idéer och funderingar som består av teckningar, målningar, text, broderi, tryck, collage av allt möjligt - även själva bladen kan bestå av tyg, plast, utrivna sidor ur böcker, kartong eller vad man nu gillar att pyssla med. Det viktigaste är nog att släppa hämningarna och helt enkelt få ur sig alla idéer som poppar upp, även om de är halvfärdiga - en Art journal ska fungera som en inspirerande anteckningsbok/dagbok med idéer som man sen eventuellt kan bygga vidare på.
Kaosmamman har också Art journals och scrappingideér på sin blogg, som det här snögubbekortet.
 

Iselind hittade jag till tack vare att hon gjorde en kommentar på min blogg. Och hon gör mycket läckra saker, både tovade saker som detta hjärta, och smycken av metalltråd som armbandet nedanför, och en del annat.

Korsstygnsarkivet - ja, det behöver jag kanske inte förklara vad det handlar om! Här finns länkar till hur mycket som helst av korsstygnsbroderier - gratis mönster! Nu blev jag verkligen sugen på korsstygnbroderi också!
En lite mer naturtrogen pippi än den jag gjorde i korsstygnsprogrammet.
Från korsstygnsarkivet hittade jag till en fransk korsstygnsblogg - Gazette94 - och där hittade jag dessa katter.
Vet inte om det är lavendelpåsar, eller vad, men det är ju fritt att använda motiven som man vill ...

Inga kommentarer:

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...