5 aug. 2010

Fyra armband med tibetsilvermellandelar

De här tre armbanden gjorde jag idag. Alla har mellandelar av tibetsilver och olika glaspärlor.
Det här armbandet består av knutformade mellandelar och cat's eye-pärlor i olika färger. Det är trätt på elastisk tråd så det behöver inget lås.
Till detta armband använde jag de rombformade mellandelarna och ovala drizzle-pärlor. Det är trätt på två varv memorywire. Memorywire håller den runda formen och om man har minst två varv så behövs inget lås här heller. (Drizzlepärlor har jag i många varianter - olika färger, former och storlekar - så det är därför jag inte orkat lägga upp dem på bloggen än, men jag borde kanske ta tag i det.)
Det här är större tvåradiga mellandelar och två olika 6mm pärlor. Jag använde memorywire till det här också, i två separata bitar, knappt ett varv långa. Även om memorywiren håller formen så behövs här ett lås, eftersom det inte blir en sluten cirkel. Jag använde de treradiga avsluten och det större magnetlåset.
Det här armbandet gjorde jag tidigare. Jag gjorde det med vanlig smyckewire, men det skulle ha funkat med memorywire också. Små 2-radiga mellandelar, några blå 6mm bicone glaspärlor och böjda rör består detta av - och ett mindre magnetlås.

Inga kommentarer:

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...