12 juni 2012

Pyssel inför skolavslutningen

Idag var det fullt upp i butiken med pysslingar. Först kom Johanna, Jennifer, Maja och Klara. Sen dök Lina upp och så min stammis Julia. Det är ju skolavslutning på fredag så det skulle göras lite saker inför denna begivenhet. Vi kan väl hoppas att det också blir så pass fint väder på fredag, som det faktiskt blev idag - efter allt regnande.
Här är resultatet av dagens pyssel.
 Johanna och Jennifer är inbitna AIK-fans, så dom skulle ha smycken i svart och gult, så klart. Johanna gjorde ett par örhängen av stora fjädrar - en svart och en gul. Silverfärgade remfästen limmades på fjädrarna och hakades sen fast i örkrokarna. Och så gjorde hon ett halsband med pandorapärlor i - just det - svart och gult, på en kedja. För att få pärlorna att sitta utspridda på kedjan sattes lite större bindringar på kedjan under pärlorna så dom blir liksom svävande. På bilden ligger pärlorna lite oordnat men när Johanna hänger på sig halsbandet lägger pärlorna sig på bindringarna och stannar där.
Jennifer flätade två armband av svart och gult silkesnöre.
Klara gjorde ett par örhängen med kristallfjärilar på kedjor och använde (som vanligt) magnetlås istället för örkrokar.
Maja gjorde också örhängen med kristallfjärilar, men hon satte dom på creoler tillsammans med turkosblåa seed beads. Silikonplupparna som sitter på örkrokarna minskar risken för att tappa örhängena - 10 stycken kostar endast 1 krona.
 Lina gjorde en presentask av en oval pappask som målades i rosa och ljusblått med akrylfärg. Asken dekorerades med ett rosa satinband, rosor och blomkvistar. Maja gjorde presenten som ligger i asken och det får väl vara en hemlis vad det är ...
Lina gjorde också en liten mobilväska av en bit ljusblå akrylfilt som syddes ihop med langettstygn. Som rem användes ett blått silkesnöre och en tygblomma limmades på som dekoration.
Julia flätade ett armband av röd flätad läderrem och en bit kedja.
De röda remmarna avslutades med spiralfästen som sen sattes ihop med kedjan med ett par bindringar. Och så fick det bli ett knäpplås precis som på det förra armbandet.

1 kommentar:

myrica sa...

Vilka fina smycken, jag gillar öringarna med fjäril, snyggt.
HA en bra dag
kram

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...