15 apr. 2011

Kuddidéer

Nu är den tiden på året när man upptäcker att "Jisses, så skitiga fönstrena är!" Då har man två alternativ (eller tre). Antingen tvättar man fönstrena (eller anlitar någon fönsterputsare), eller så stuntar man i det (det går ju fortfarande att se ut, och vem behöver bry sig om mina skitiga fönster om inte jag gör det?). Jag väljer sistnämnda alternativ. Om du är den som putsar fönster, så byter du troligen gardiner också (och det kan man faktiskt göra även om man inte tvättar fönster). Och oavsett om man tvättar fönster och byter gardiner, eller struntar i det, så kan det vara kul med nya kuddar. Antingen för att de gamla inte passar ihop med de nya gardinerna, eller så kan nya kuddar dra uppmärksamheten från de skitiga fönstrena - om en besökare råkar kasta en blick mot dina fönster, så säger du snabbt "Har du sett mina nya kuddar? Jag har gjort dom själv!"
Så här kommer ett gäng kuddidéer ... (de flesta med instruktioner om du klickar på länkarna)
Nr 1 - Kudde med bollfrans från Living with Punks. Nr 1 - Grafiska filtkuddar från The Purl Bee. Nr 3 - Kudde av trikåtyg (filt är ett bra alternativ) i en variant av mola-teknik (flera lager av tyg där man klipper ut hål så att underliggande lager kommer fram. Sök på mola technique för mer om detta). Nr 4 -  Betydligt enklare är denna sidenkudde med stråveck från the long thread.

Nr 5 - Kudde i form av rysk docka, från Goody Goody. Nr 6 - Låång kramgo kattkudde från Perpetual Kid.  Nr 7 -  Kudde med fickor för fjärrkontroller och annat, från julie-bird. Nr 8 & 9 - Kuddar av gamla tröjor och koftor, idéer från outsapop.
Nr 10 - Lapptäckskudde från Pebbles to Sand. Nr 11 & 12 - Kudde med filtremsor och en med träådringsdesign, båda från cushlab. Nr 13 - Stor blomma av filt. Idé med instruktioner finns hos V and Co.
Nr 14 - Tårtkudde med knapp från Cluck Cluck Sew. Därifrån kommer också kudde Nr 15 med applicerat träd - båda med instruktioner. Nr 16 - Veckade volanger, idé med instruktioner från Elise Joy. Nr 17 -  Crazy lapptäckskudde från WikiHow.
Kolla också min Suzani-inspirerade kudde och de banddekorerade.
Örngott kan man ju enkelt sy själv också - som dessa härligt färgglada från Dana made it.
Nya fräscha örngott för god nattsömn utan fönsterputsarvåndor. Och till barnen med roligt mönstrade tyger så klagar dom kanske mindre över att behöva gå och lägga sig ...

Inga kommentarer:

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...