24 sep. 2010

Pysselpaket - reflex

Nu blir det ju mörkt ute tidigare för varje dag, så det är dags att se till att man har med sig en reflex eller två när man går ut. Här är ett pysselpaket med reflexmaterial som räcker till åtminstone två reflexer. I paketet ingår två bitar (olika färger) mossgummi (som bas att sätta reflexmaterialet på), 4-5 bitar prismareflex i olika färger, 1 bit grå reflex (som även kan strykas på), 1 remsa gul reflex, två bitar vävt band med reflex, lite pynt (ögon, fjädrar), snöre, säkerhetsnålar. Lite smyckewire som kan användas för dinglande delar (som händerna och stjärnorna på teckningen). Och för att sätta ihop alla delar medföljer dubbelhäftande folie. Ett paket kostar 25 kr.
Gör först en teckning av hur reflexen ska se ut (fram- och baksida). Rita de olika formerna på skyddspappret på den dubbelhäftande folien (rutigt på ena sidan) och klipp ut. Ta bort skyddspappret på ena sidan och fäst folien på reflexmaterialet och klipp ut. Klipp ut grundformen i mossgummi (fram- och baksida. Ta bort skyddspappret på de utklippta reflexdelarna och dekorera mossgummidelarna. Sätt en bit dubbelhäftande folie på baksidan av den ena delen och sätt fast band eller snöre för upphäng. Dinglande delar eller t.ex. fjädrar sätts också fast så att de kommer att sticka ut mellan fram- och baksida. Sätt lite extra dubbelhäftande folie över band/snöre och andra utsstickande delar, eller på den andra mossgummidelen. Sätt ihop fram- och baksida och tryck ihop ordentligt så allt sitter fast. Sätt en säkerhetsnål i bandet/snöret.
Den grå reflexen kan strykas på t.ex. tyg och då tar man sedan bort plasten (lägg något över när du stryker). Det kan vara svårt att avgöra vilken sida som ska vara neråt, men den är en aning mattare - den blankaste sidan är plasten som tas bort.

 
Uppdatering 120927: I detta inlägg kan du läsa mer om reflexmaterialet.

Inga kommentarer:

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...