14 juni 2010

Halsband av delvis kasserade pärlor
Bland de glittriga pärlorna i olika modeller så finns det några stjärnformade, och av dessa så sitter en del ihop två och två. En del går att bryta isär, men de guldfärgade sitter som berget! Så det låg några sådana hopplösa fall på mitt köksbord, och eftersom jag har väldigt svårt att kasta något om det inte är fullständigt värdelöst, så kikade jag genom hålet på en och upptäckte att de sitter ihop hål mot hål. Det är förstås så att pärlorna är uppträdda på något när glitterfärgen läggs på och därför har även dessa dubbelpärlor ett genomgående hål. Så då behöver de ju inte slängas!
Det blev alltså ett halsband. Dubbelstjärnorna kombinerades med bruna plastpärlor, guldfärgade rocaillepärlor (seed beads) och några udda bronsfärgade metallpärlor - alltihop uppträtt på smyckewire.
Rocaillepärlor har jag i en massa färger och storlekarna varierar från 1 till 2mm. De "vanliga", som de här guldfärgade, kostar 1 kr/gram, medan metallicfärgade kostar 1,50/gram. Är du intresserad av någon särskild färg kan du mejla och fråga - eller, om du har möjlighet, så är det ju enklast att komma in i butiken och titta.

Inga kommentarer:

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...