17 maj 2010

Några örhängesidéer

Att göra örhängen kan vara ett lagom projekt i sommarvärmen. Här är några idéer som inte tar så många minuter.

De översta är väl de mest knepiga. Till dem har jag använt stav- och biconepärlor som jag trätt på en tunn ståltråd. Trä en stavpärla på tråden, gör en ögla och trä tråden genom pärlan från andra hållet. Trä på tre stavpärlor som fogas ihop med den första till en fyrkant. Sätt en bicone på tråden och lägg den diagonalt i fyrkanten (linda fast tråden i hörnet). Fortsätt med tre nya stavar som fogas ihop med den första fyrkanten så det bildas en ny fyrkant, en ny bicone och så vidare.
Nästa par består av prismor och biconer som också fogats ihop md en tunn tråd.
De skimrande creolerna består av glaschips (finns i 15 färger) trädda på silverfärgad tråd.

Enklaste varianten är ju att bara trä några pärlor på en stav eller tråd.

De här sista är ju lite annorlunda men enkla att göra. Du behöver lite fimo- eller cernitlera (gärna med pärlemoreffekt), i en eller flera färger (blanda mer eller mindre för olika effekt) och några centimeter snygg kedja. Mjuka upp leran och forma ett par bollar. Tryck in kedjan och knåda till bollarna så de blir lite ovala. Ta tag i ändarna på ovalerna och vrid runt så de får lite spiralform. Härda i ugn (enligt anvisning på förpackningen) eller koka i en kastrull med vatten (kan vara onödigt att dra igång ugnen om man bara ska göra så här lite).

Inga kommentarer:

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...