12 maj 2013

Lost and found

I onsdags var det sex veckor sen jag gjorde (nya) hål i öronen så då var det dags att plocka ut propparna och börja med "riktiga" örhängen. Men det blev mest bara fiaskon av det. För det första var det inte läkt, utan det blödde lite när jag tog ut dom där plastpinnarna, det hade jag inte förväntat mej.
Men det var ju bara att sätta på ett par nya örhängen då, och det blev dessa (fast utan silikonpluppar). Sen gick jag för att handla. När jag kom ut från affär'n så upptäckte jag att jag tappat ett örhänge. På väg till Ica hade jag varit förbi på återvinningen och då blev jag lite varm och drog av mej sjalen jag hade på mej, så nu misstänkte jag att jag tappat örhänget då. Så jag gick samma väg tillbaks och spejade på trottoaren ända fram till återvinningsstationen. Men jag hittade inget örhänge.
När jag kom hem satte jag istället på mej dessa aluminiumrosor på örstickare. Dom har i alla fall en stoppgrunka på baksidan så dom borde jag inte tappa tyckte jag. Likafullt när jag sen skulle klä om mej så fastnade tydligen det ena örhänget och lossnade. Och den där lilla mojängen försvann. Senare hittade jag den ändå av en slump, för den hade inte hamnat där jag trott.
Jag insåg att jag behövde några örhängen som verkligen inte kunde ramla av, och som jag dessutom skulle kunna sova med, för annars skulle väl hålen passa på att växa igen under natten.
Så jag var ner och letade efter några lätta örhängen och hittade dessa. Anledningen till att jag för länge sedan slutade använda örhängen var att jag upplevde det obehagligt när örhängena drog i örsnibbarna när dom hade lite tyngd. Nu tog jag dessa (rosen som ser ut som metall är av plast så dom är väldigt lätta) och bytte ut örkrokarna till såna där njurformade som hakas ihop och som definitivt inte ramlar av. Dom örkrokarna är betydligt större så jag tyckte först att det såg lite knasigt ut, men sen tyckte jag att det blev rätt bra ändå. Och det är inga problem med att sova med dom, så nu har jag haft dom sen onsdagkväll. Jag tänker behålla dom på ett tag till eftersom dom också är luftiga så hålen förhoppningsvis snart har läkt så pass att dom håller sig öppna. För det var heller inte så lätt att få in krokarna och hitta ut på baksidan - det känns lite äckligt när man ska rota omkring inne i örsnibben för att hitta utgångshålet.

Inga andra problem har jag dock haft, och gissa vad som hände idag! Jag drog med mej Tim för att gå och handla till middan i eftermiddags och vi hade bara kommit en bit in på Marina gränsen (gatan ovanför mitt kvarter) då jag såg något som blänkte till på trottoaren. Det var mitt tappade örhänge!! Jag hade uppenbarligen tappat det mycket tidigare än jag trott, eller så hade det hängt i kläderna och sen ramlat av där på hemvägen i onsdags. Men helt otroligt att jag råkade titta ner just där och fick syn på det - det är ju inte särskilt stort. När jag kom hem var dock frågan var jag gjort av det andra örhänget. Men jag hittade det på pysselbordet dit jag tagit det för att göra ett nytt som ersättning för det tappade, men det behövde jag ju inte nu! Och nu har jag satt silikonpluppar på dom och insett att det är nog en bra idé att använda såna.

2 kommentarer:

lopplisa sa...

Hehe.. slutet gott alltså!! :) Hoppas det går vägen med det oläkta hålet!

maria sa...

vilken tur du hade ..hoppas att hålen läker , själv hade jag otur och åkte på nickel allergi när jag fixade nya hål ..

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...