18 jan. 2013

Juveler!


 När jag såg dessa knappar drabbades jag av ett oemotståndligt vill ha-begär. Vad jag skulle ha dom till visste jag inte, men dom var så vackra! Lyckligtvis ville ingen annan lika mycket, så jag vann budgivningen och nu har jag dom i min hand!
Det är bara fem stycken - två gröna, två gula och en rosa. Dom är av metall och har en hank på baksidan. Stenarna är glas cat's eye och strass. 22mm stora är dom. Och strasset glittrar mycket mer i verkligheten, det går aldrig att få fram på bild!
 Jag provade att göra en ring genom att trä den tjocka aluminiumtråden genom hanken och så linda ett par varv till vid sidan av.
Mega bling-ring!
När jag ändå var i blingköpartagen så blev det en påse mixade juveler också.
Ett gäng STORA stenar med guldinfattning.
Dom har hål genom kortsidorna, tillräckligt stora för elastisk tråd och troligen också 1mm bomullsnöre. Jag grunnade på om jag skulle göra någon makramévariant men det blev istället ett elastiskt armband.
Guldkulor (5mm) och blå akryl cat's eye-pärlor kompletterar den stora "safiren". Det blev riktigt snyggt om jag får säga det själv.
Vaddå fejksafir? Den är ju av äkta ... plast? Är inte kronjuvelerna av plast, jag menar det måste ju bli tungt att bära på en massa stenar på nobelfester och princessbröllop?
Dom här har flat baksida och två hål så man kan sy fast dom.
Mycket bling med AB-lyster.
Blommorna har ett hål i mitten så dom får man fästa med en pärla där.
Några andra flatbacks med två hål.
 Såna här sy på-stenar kan man också göra till hängen med hjälp av klämfästen. Jag hade en del sen förut och gjorde tidigare några hängen och örhängen av dessa.
 Eftersom dom har två (eller tre) hål kan man sätta ihop två eller flera.


Idag var jag till doktorn för att kolla EKG och få ett recept på blodtrycksmedicin. EKG:t visade inga tecken på kärlkramp och det hade jag inte väntat heller. Det var neurologen som tyckte jag skulle kolla upp det eftersom jag får ont i ansiktet efter att jag ansträngt mej. Men jag känner ju inget medan jag motionerar utan det kommer alltså efteråt och egentligen bara om jag anstängt mej så pass att jag blivit ordentligt varm (vilket jag knappast blir av en vanlig promenad så här i värsta vintern). Jag tror det är restsymtom efter mina trigeminusneuralgier, för jag har läst att många med MS få mera symtom när dom blir varma, nervsignalerna funkar nämligen sämre då.
Blodtrycket har jag dock svårt att få bukt med - det behövs nog mer motion än jag orkar med - så nu fick jag medicin för det. Och så läser jag på Fass att en vanlig biverkning av denna medicin är dimsyn - som om jag inte ser nog dåligt ändå! Andra vanliga biverkningar är yrsel och kraftlöshet - balansproblem har jag och kraftlös är jag, inte vill jag ha mer av sånt! Nåja, det är ju inte alla som drabbas av alla biverkningar så kanske funkar det ändå. Min förhoppning är ju att jag ska bli piggare när blodtrycket går ner. 

3 kommentarer:

myrica sa...

Men vilka vackra diamater du visar upp.
Härliga knappar, dom hade varit fina på en kofta eller en ring som du gjort.
Ha det gott
kram

Kraja Maria sa...

Snygga knappar blev ju en så fin ring! :)
Tack för fina ord om min mockaväska!

Anonym sa...

Så snyggt! :)

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...