27 mars 2012

Ur gömmorna - dekorerade styrolitkransar

När man inte orkar eller har fantasi för att göra något nytt, så kan man väl damma av något gammalt. Jag behövde piffa upp skyltfönstrena med något, nu när snödrivorna krymper - något med påsk- och vårkänsla. Jag har ju ställt fram mitt nya påskpyssel, men något behövs för att fylla ut den övre delen av fönstrena, alltså något hängande. Och då tog jag fram dessa kransar, gjorda nån gång på 80-talet eller 90-talet.

Stommen till båda kransarna är en styrolitring som lindats med ett ganska brett sidenband. Sen är det dekorerat med olika blommor och blad och lite annat.
Dom där fina bladen med tonade kanter fanns att beställa från Panduro, på den tiden, men dom finns tyvärr inte längre.
Ett tips för att få dekorationsmaterial, och speciellt tygblommor, det är att kolla efter ljusmanschetter i second handbutiker eller på loppis. Det är bara att plocka loss blommorna och eventuellt limma fast en ståltråd som stjälk att binda med, om det inte funkar att limma fast blommorna direkt på föremålet som ska dekoreras. 

1 kommentar:

farmor ankus sa...

Vilka fina kransar du gjort, helt rätt.
HA en bra dag
kram

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...