15 nov. 2015

Nya pärlor

Med tanke på det som hände i Paris - det är ju nästan de franska färgerna på dessa pärlor som jag fick i postlådan förra veckan ...
Första pärlorna jag beställt på mycket länge - jag har ju tillräckligt på lager ändå, men kunde inte motstå dessa för dom är lite annorlunda.
De röda är hallonröda (fast kallas indianred), de vita är inte riktigt vita utan drar lite åt rosalila (färgen kallas thistle) och de lila (purple) kanske kan kallas lavendelblå. 
 Pärlorna är 2-håliga, 14,5 x 9.5mm stora. Härligt lena, glansiga och karamelliga (hålls utom räckhåll från små barn (och pensionärer)). Hålen är 1mm.

Jag köpte dessa pärlor på Ebay, från säljaren emilewong.2009. Just dessa pärlor kan hittas med sökorden bean beads. Denna säljare fokuserar på akrylpärlor av bra kvalitet och jag har beställt en hel del därifrån förut. En mycket bra säljare med 99,9% positiv feedback, och baserad i Hongkong vilket brukar innebära en leveranstid på 10-14 dagar. Beställer man från säljare i Kina så tar det oftast en månad.
 Jag har (med viss möda) gjort ett halsband och ett par örhängen av de röda + 4mm vaxade glaspärlor. Jag trädde med smycketråd och använde en big eye needle. Avslutade både halsband och örhängen med knutgömmor att fästa lås och örkrokar i.
 Delvis tvåradigt för att utnyttja tvåhåligheten. Tråden dras alltså genom nedre hålen på övre raden och övre hålen på nedre raden så pärlorna hänger ihop
 Så här såg det ut med bara första varvet.
Örhängena var ju enkelt fixat dag fyra. Armbandet tog tre dagar för min vänsterhand var inte särskilt samarbetsvillig - jag kunde inte hantera 4mm-pärlorna utan fick hälla dom i ett litet burklock och ta dom direkt med nålen. Lillfinger och ringfinger var som två döda sillar och var mest i vägen och trasslade in sej i tråden. Jag trodde att nu är det färdigpysslat med pärlor, men det gick lite bättre dag två och fyra - så det är kanske nån varannandagsåkomma.

Idag har jag fumlat på med ett makraméarmband men det var visst fel dag för det också ... Frustrerad! Får väl fortsätta i morgon. Min fot som havererade förra söndan höll i alla fall för att ta mej till affärn idag, alltid något att vara glad för.

För övrigt har jag fått ett besked om vad som upptäcktes på datortomografin. Man hittade något i högra lungan och högra njuren, fynd som stärker teorin om sarkoidos. Och jag har läst på och upptäckt att mina symtom faktiskt passar in på neurosarkoidos, både ansiktsvärken, synnervsinflammationen och benproblemet (förmodligen fumliga fingrar också). Men dom vill göra biopsier (ser jag inte alls fram emot) på både lunga och njure innan dom säger nåt definitivt.

4 kommentarer:

lopplisa sa...

Rackarns fina smycken du har åstadkommit och vilket jädra tålamod du är beskaffad med! Synd att delar av kroppen trilskas!! Hoppas på snar bot så klart!

Borgmästaren sa...

Vad fint när de ligger så där platt. Det blev en superfin effekt!

Milla Stenlund sa...

hej! Har du stängt butiken i boliden helt? eller finns det nån möjlighet att man skulle kunna köpa lite smågrejer till julpyssel?

Miris Skaparlusta sa...

Hej Milla! Jag kan nog öppna för dej i alla fall. Hör av dej när du vill komma så ser vi om det passar - du kan ringa 0910-726708.

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...