18 sep. 2011

Mer från gömmorna - virkad babystass

 Ännu ett minne från Tims barndom. En virkad stass i rött och grönt av bomullsgarn. Jag antar att det är en egen design eftersom jag aldrig varit så mycket för att följa anvisningar utan föredrar att experimentera.
 Jag har inte kommit på i vilken ände jag började virka den här koftan, så jag kan då inte ge någon beskrivning av processen. Förmodligen hade jag ingen heller ingen särskild plan när jag började utan den växte väl fram efterhand.
Byxorna är ju väldigt enkla, det är ju bara att utgå från några mått eller ett symönster.
Jag hittade i alla fall en bild där han är iklädd byxorna, och av den kan jag avgöra att storleken är ca 1 månad. Och det är min syster som håller i den lilla kraken (som ser ut som om han allvarligt börjat tvivla på om det var så klokt att komma till denna världen - han är en som alltid noga övervägt sina beslut - men efter snart 32 år så hoppas jag han tycker det blev rätt okej ändå).  

4 kommentarer:

haggalen sa...

Det var en söt dress. Roligare med egna designade kläder än köpta som alla kan köpa. Jag kan tänka mig att så länge barnen är små så kan man experimentera deras kläder. Men värre blir det hur äldre dem blir. Mina tonåringar är hatiska mot allt som är hemma gjort både ätbart och kläder.

farmor ankus sa...

Vilka små söta kläder, jag gillar Byxoena i det tidigare inlägget dom med alptoppar mm.
Jätte gulligt.
HA det gott
kram

Eva sa...

Helt underbar liten dress och så roligt att du har kvar den.

Miris Skaparlusta sa...

Tack för era kommentarer! Några små kläder har jag sparat men jag är inte så sentimental så jag sparar allt. Och visst kan man vara mer kreativ när barnen är små - innan dom kommit på att dom kan protestera, hi hi! När dom börjat skolan och börjar jämföra med andra och blir märkesfanatiker då är det ju kört.

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...