6 dec. 2011

Klipp och klistra - julkortspyssel

Nu går det fort, bara två och en halv vecka kvar till jul. Om du tycker det hör till att skicka julkort med posten, och helst egenhändigt gjorda, så är det väl dags att fundera på att börja göra dom.
Om du tycker det är svårt att rita motiv själv och helst bara klipper och klistrar, så har jag gjort några ark med olika motiv som kan klippas ut var för sig. Sen får du komponera ihop själva julkortet efter eget huvud. De här arken är tänkta att skrivas ut på fotopapper 10x15 cm (har du inte fotopapper så går det ju med annat också). Kartong att göra själva korten av har jag i butiken och lite annat som du kan använda som dekoration.


Klicka på bilderna för den fullstora version som du kan spara i datorn eller skriva ut direkt. Förutom de med bokstäverna så kan bilderna också spegelvändas.

Klipp ut varje bokstav för sig och så kan du använda t.ex. 3D-kuddar (jag har i tjocklek 1, 2 och 3mm) att fästa dom med så dom kommer upp en bit från kortet. Eller använd dubbelhäftande tejp elller lim.

Några stickers har jag också.
Bokstäver, ark 15x16,5 cm, kostar 20 kr. 3D-stickers med paket, 25 kr. Det är extra rosetter som man sätter utanpå och viker upp lite så det blir en 3D-effekt. Arket är 10x22,5 cm

 
Nostalgiska julstickers. De mindre med nio olika motiv är 8,5x6,5 cm och kostar 4 kr/st. Den större (bara ett motiv) är 14x9 cm och kostar 6 kr.

Annat som passar som julkortdekorationer är renar och änglavingar i guld och silver, fina papper, paljettbokstäver, små hjärtan, olika band  ...

Inga kommentarer:

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...