5 feb. 2015

Vårblommor

Det lär ju dröja några månader innan några blomster visar sej i rabatterna ute. Men inne kan man ju plantera något nytt att liva upp köksfönstret med. Den där höstglöden jag haft stående där har verkligen falnat och såg inte rolig ut alls. Så tre präktiga astrar blev ett riktigt lyft.
Eller hur?
Dessa härliga blommor hittade jag idén till här. Jag la idén på min pinterestboard "Pyssla med (de kommande) barnbarnen".  Men det känns ju lite väl långt borta, så det blev ett pyssla själv-projekt.
Blommorna är gjorda av toarullar! Jag kommer aldrig mer att kasta en tom toarulle - det finns ju hur mycket som helst att göra av dom! Börja med att mäta ut mitten på rullen och markera ett centimeterbrett fält runtom. Rita sedan linjer från kanten och in mot mitten. Dom här rullarna var precis 14 cm i omkrets så det blev 14x2 kronblad. Klipp upp kronbladen, gör ett hål i mellandelen för stjälken, måla blomman på alla sidor och vik ut kronbladen ordentligt - det blir stora blommor!
  I mitten (toarullens hål) har jag tryckt in hopknölat silkespapper. Jag gjorde två silkespapperstussar till varje blomma så jag kunde lägga in en från vardera hållet och dölja stjälken där mellan. Till stjälkarna har jag använt grön plastad trädgårdsvajer, den är väldigt styv. Blad av grönt papper limmades på.
Sen gjorde jag en "kruka" av nederdelen från ett vällingpaket som jag tapetserade med ett tapetprov.
So far so good. Det knepiga blev att få styrsel på blommorna i krukan. Det hade nog varit enklast att hälla gips i krukan, men det blev diverse stödjande utfyllnad av papper och sen hällde jag på en massa grus (har tre kattsandssäckar med sånt ute på bron) så fick det hela tyngd och stadga.
Efter detta projekt som blev knepigare än jag trott kunde Stella och jag koppla av med ett avsnitt av Solsidan. Jag såg aldrig denna serie på tv, men den finns att se på swefilmer.com


Inga kommentarer:

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...