17 feb. 2017

T-shirt-kassar

Såna här kassar är ju något av det enklaste man kan göra. I princip bara att klippa bort ärmar och halskant och sy ihop nertill. Man behöver inte ens fålla handtagen. Beroende på hur stor t-shirten är kan man sy in i sidorna också för att göra en lite mindre kasse.
Det var när jag höll på och sorterade materialet i en låda i syrummet som jag hittade den där Marines t-shirten. Den var redan klippt till ett linne och jag behövde ju inte fundera på vad jag kunde göra av det, det fanns två alternativ - slänga eller sy en kasse. Den röda t-shirten var för liten för att jag skulle kunna ha den, så den hade just inga alternativ heller. Båda t-shirtar inköptes i New York 1984.
 Hopvikta tar dom inte mer plats än en plånbok, så dom går lätt ner i en handväska för att ha till hands då man behöver en shoppingkasse.
Eller så kan man hänga upp kassen på en galge och hänga i garderoben för förvaring av diverse löst. Eller tjänstgöra som tvättpåse, eller gympapåse, eller ... Kassar är alltid bra att ha.

5 kommentarer:

myrica sa...

Snygga kassar det blir annat än dom tråkiga papper och plast.
Men vilken fin tupp du gjort i förra inslaget, så himla fin.
Önskar dig en trevlig helg
kram

Miris Skaparlusta sa...

Tack Myrica! Trevlig helg du också!

lopplisa sa...

Oj! 1984? Verkligen kul!! Hoppas du hade trevligt i New York! :) Himla smarta dessa kassar och hållbara! Att de dessutom är töjbara gör ju att de sväljer en hel del!! Jag har en (långt ifrån lika fin din som dina), typ i XXXL. Den kassen rymmer nästan en veckotvätt för en hel familj!

Miris Skaparlusta sa...

Den där resan var en research-resa för en bok som jag höll på med (men som aldrig blev klar). Ingen ville följa med så jag for själv. Tre veckor. Hur jag ens bar mej åt för att ordna resan vet jag inte, så ovärldsvan som jag var (och är) och det var före internets tid. Men det var både intressant och spännande. Att jag förla den där bokens handling till NY berodde på att den inte skulle funka i svensk miljö - inte då, men nu är den faktiskt fullt rimlig även här. Så jag kanske ska damma av det där manuset. Nu kan jag förlägga handlingen till Skellefteå så slipper jag göra några längre researchresor.

lopplisa sa...

Väntar med spänning på den boken!! Heja! Heja! Heja!!

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...