1 juli 2016

Uppfräschade dörrar

Idag har jag målat annat än prickiga tavlor. Efter att i onsdags varit på ögonkliniken och fått veta att jag har mera glaskroppsavlossning = ännu grumligare ögon, så gick jag ner på stan och köpte en burk blå färg. För nu när huset blivit målat, så behövdes också ytterdörren och balkongdörren fräschas upp - den ursprungliga blå färgen hade bleknat till ljusblått, särskilt balkongdörren som är helt oskyddad mot solens strålar.

Och eftersom det var lämpligt målarväder idag så blev dörrarna faktiskt målade - för en gångs skull sköt jag inte upp renoveringsplanerna i flera år.
Här är ett collage med före- och efterbilder. Och den nere till vänster är en mitt under arbetet-bild av balkongdörren - där syns skillnaden tydligt. Jag är riktigt nöjd med mej själv som gjorde det här idag.

Och huset blev så här (fast den bilden togs före dörrmålningen). Även skorstenen är målad.
Men grunden behöver också målas svart, jag får försöka få tag i sån färg också.

1 kommentar:

lopplisa sa...

Faniken att synen grumlas!! Inte kul förstås! Jag tänker att projekten får bli i större format, ju mer grummel. Jättefina dörrarna blev!! Diggar färgen och så duktig du var som rodde iland en del av renoveringsplanerna! Storartat! (själv har jag en påbörjade renoverad dörrkarm som väntar på spackling och målning sedan två månader... och det är bara en i raden av dörrkarmar som finns på to-do-listan att slipa, spackla, måla)

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...