1 feb. 2016

Sovrumstakets inre anatomi

Mycket intressant tyckte byggarn - inte vad han förväntat sig. Han skulle velat ha ett snack med tidigare snickare och fråga hur dom tänkt ... Det nyreparerade röret ser ju snyggt ut i alla fall.

Det var ganska blött det han rev ner. Och i det här fallet funkar det inte med avfuktare, så det får självtorka och det tar minst två månader ...


5 kommentarer:

lopplisa sa...

Ja, fan! I flerfamiljshuset jag bor i, är alla karmar och fönster sneda och vinda å det grövsta och det är från 1989! Inom bygg verkar vilken klåpare som helst kunna jobba!

Hoppas de här månaderna går fort i dina trakter! Är det inte lite konstigt att du måste bekosta rörmokaren själv? Borde inte också det gå på försäkringen?

Miris Skaparlusta sa...

Att jag får bekosta rörmokeriet beror väl på att huset är så gammalt så det blir 100% åldersavdrag på både material och arbete - alltså rörledningarna borde egentligen ha varit utbytta redan för flera år sedan och sånt får man ju faktiskt betala själv.

myrica sa...

Men vad har dom gjort, man kan då inte lita på någon eller något.
Ha en bra dag
kram

lopplisa sa...

Så knäppt att det inte upptäcktes tidigare i alla fall! När de kom och kollade med fuktmätare och allt :(

Miris Skaparlusta sa...

Det kollades nog inte riktigt på rätt ställe och inte tillräckligt djupt - det är typ 50 cm mellan rör och sovrumstak och det mesta hade väl runnit rätt ner genom sågspånet.

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...