1 feb. 2017

Fyra nötta nattlinnen blir två nya

Hello! Nästan tre månader sen sist. Känns som det var minst ett halvår. Men idag har jag faktiskt gjort något som platsar här, på temat "sytt" och "Återbruk".

Dom har legat ett bra tag, dom där utnötta nattlinnena, men idag tog jag itu med dom. Fyra trikånattlinnen som kasserats för dom var så söndernötta upptill - hål, revor och ärmar som lossnade. Dom nöts ju mest på bakstycket över skulderbladen och så baksidan på ärmarna. Nertill är tyget inte lika illa åtgånget. Så jag klippte av dom och tog rätt på nederdelarna.
Det cerisa är typ 40 år gammalt. Det med nallemönster köpte jag på Myrorna nån gång för kanske 15 år sedan (eller mer). Dom två andra är minst 20-25 år gamla. Så dom har varit med ett tag, men här slängs inget förrän det är helt slut och det fanns ju ändå lite mer att nöta på, på nederdelarna, som sagt.
Tre av dom syddes ihop till ett långärmat nattlinne. Den sista syddes ihop med en kasserad vit t-shirt. Ingen precisionssömnad direkt, men det är ju egentligen bara några tygtrasor som ska nötas en vända till innan det blir putstrasor av dom.

4 kommentarer:

lopplisa sa...

Himmlars kul att du gör come back! :) Har saknat dej, må du tro!! Och nattlinnena blev ju sketasnygga ju! Klart roligare en innan! Vilket bra återbruk!!

Läget för övrigt?

Miris Skaparlusta sa...

Hello Lopplisa! Jo, jag har varit lite frånvarande i bloggosfären i vinter, beroende på att jag faktiskt inte gjort något. Vad jag ägnat mej åt de senaste månaderna är att bedriva politisk propaganda på fb. Följt den där bisarra såpan som pågår på andra sidan Atlanten. Man blir mer och mer förskräckt för varje dag - hur ska det sluta? Och vintern har varit gråtrist och opålitlig. Men nu börjar ändå dagarna bli längre och skaparlustan börjar vakna till liv. Så förhoppningsvis får jag anledning att återkomma.

lopplisa sa...

Ja, fy fan för den grälmuckande, EGOtrippande skitstöveln over there!! Man blir ju minst sagt mörkrädd :( Det vore i alla fall kul om du fick skaparlusten tillbaka!! Kanske kan du kanalisera frustrationen med arga citat i brodyr??

Miris Skaparlusta sa...

Potatistryck kanske? Den dåren både ser ut som, och har en hjärna som en bakad potatis.

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...