8 apr. 2016

Örhängen av bara metall

Trots att jag verkligen inte behöver köpa in mer, eftersom jag stängt butiken, så kan jag inte låta bli att ibland kolla på Ebay bara för att se om jag hittar nåt kul bara för att jag själv vill ha nåt nytt - och för att det är så trevligt att hitta små bruna paket i postlådan ... I tisdags fick jag ett sånt :)
 Det innehöll tre små påsar med olika metalldetaljer. Bland annat de små hängena med öglor som jag gjorde de här örhängena av.
 Först en på örkroken, sen två under. Dessa två kopplade jag ihop i mitten så det blev totalt tre öglor att hänga de tre sista i.
 Så här ser dom ut - knappt 15mm höga totalt.
 Till dessa användes ringdelen från två små treradiga togglelås. I öglorna hängde jag två metalldroppar plus en kedja (gjord av bindringar) med en tredje droppe.
 Jag har målat dropparna för att få lite färg. Jag använde en akrylfärg med metallicskimmer och duttade på så det blev en lite bucklig yta istället för helt slät.
Nu behöver jag förstås hitta på nåt sätt att använda stavdelen från låset ...

Köp själv på Ebay. Här är länkar som gäller just nu och till oviss framtid.

Jag köpte dessa tre hos samma säljare - diyfittingshop.

Dropparna finns att köpa här. Det är en 100-pack - jag köpte en 40-pack på auktion och det kan ju komma en ny sån - sök på h1737. Men annars finns 40-pack hos en annan säljare här.

Dom treradiga toggle-låsen finns här. h1598

Dom små hängena finns inte hos denna säljare just nu, men kan ju dyka upp igen. Dom finns också hos andra säljare - sök på h1735.

Jag hade redan bindringar, men det finns också hos den här säljaren, här. i olika storlekar - jag använde 5mm. Bindringar heter jump rings på engelska, splitringar (som små nyckelringar) heter spring rings.

Örkrokar ska ju vara nickelfria så det får man kolla. Oftast anges att de är blyfria (lead free) för det är vad som krävs i USA (dom är inte så noga om nickel tydligen). Om dom är gjorda av koppar är dom nickelfria. Den här säljaren som jag köpt från nu, har inga örkrokar som uttryckligen är nickelfria. Men en sökning på ear ring hooks nickel free ger en del.

De örkrokar jag använt i det här fallet finns att köpa här. Dom är lite ovanliga för att dom har öglan i rät vinkel i förhållande till själva kroken, istället för åt samma håll som är det vanligaste. Det spelar ingen roll vilken modell man använder, men i vissa fall behöver man då komplettera med en bindring för att få hänget att hänga som man vill, beroende på hur öglorna matchar varann. Med hängen som inte har nån speciell fram eller baksida spelar det ingen roll.

1 kommentar:

lopplisa sa...

Tacksam för alla länkar!!

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...