3 apr. 2016

Ny färgkombination

Eftersom våren kommit bra igång - en del riktigt soliga dagar, en hel del plusgrader och snöhögarna töar i lagom takt, så vågar jag visa ett armband som snarast minner om hösten i sina färger. Guldkedjan som var en stående ingrediens i vårsmyckena tidigare, har nu passerats ner till butiken, så detta armband får väl bli det sista med den kedjan på ett tag.
 Armbandet är gjort på elastisk tråd. En kombination av tre pärlor - brun och rödorange 6mm med en mindre guldfärgad emellan. Mellan pärlgrupperna träs en länk av kedjan på så det blir lite häng. Det knepiga är att se till så att kedjan inte vrids och att man trär tråden från rätt håll genom länken.
Kedjans totala längd är tillräcklig för att enkelt få armbandet över handen.
 Tillsammans med ett par av vårarmbanden för säkerhets skull.
Och så tyckte jag då att det behövde kompletteras med nåt mer i brunt och nåt mindre glittrigt som kontrast till allt guld, så det blev ett armband av träpärlor. Bruna rondeller och cerisa runda med skåror. Och eftersom armbandet blev för stort med nio omgångar av den kombinationen och aningens för tajt med bara åtta, så avslutade jag med en större träpärla och två pärlhattar så blev det lagom.


2 kommentarer:

lopplisa sa...

Hehehe.. vågad färgkombo, men fin! Fast du gör väl bara som andra modekreatörer, dvs ligger säsonger före i skapande. :)

Miris Skaparlusta sa...

Ja, det gäller att vara ute minst en säsong i förtid, så produktionsledet hinner med.

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...