15 apr. 2016

Användbart skräp

Visst vore det enklare och snabbare när man rensar i röran, om allt skräp direkt kastades i soporna eller till återvinningen. Men en del skräp kan ju komma till nytta i ny form.

T.ex. en tom sköljmedelsdunk.
 Om man skär bort en del så återstår en behändig skopa. Jag har sett den här idén här och var, men det är inte förrän nu som jag fått mej en sån har flaska att pröva idén på.
Och den blev ett utmärkt redskap för att skopa upp grushögarna som Tim sopade ihop senast han var upp. Det var ju inte mycket jag behövt grusa den här vintern men lite grann blev det framför bron. Gruset sparas förstås för att återanvändas kommande halksäsonger.

Eller som dränering i odlingslådorna (av återvunna juicekartonger förstås).
Årets persilja har redan kommit igång. Nu har jag också satt ett par salladsfrön och så ska jag väl strax leta rätt på chilifröna.

Apparater av olika slag brukar vara förpackade i lådor med inredning, antingen av frigolit eller av papp. Eftersom jag förstås vill återanvända själva lådorna så slänger jag inredningen som inte längre har nån funktion. Men häromdan hejdade jag mej när jag skulle slänga den där pappen.
 Insåg att det fanns några bitar att ta tillvara för att klippa till några såna där (som säkert har nåt namn) som man kan linda upp snören och band på för att får ordning på dom.
 Särskilt när snörena kommer i såna här härvor, som det multifärgade, behöver dom göras hanterliga.
 Hur prydliga dom än är så länge dom är orörda, så förvandlas vissa härvor till fullkomligt kaos så snart man börjar försöka nysta upp dom. Till slut är det bara en bunt knutar. Det tog över en timme att få ordning på den här härvan - jag vägra klippa av!
 Till slut blev det klart ändå. Silkessnörena var mer hanterliga.
 Det multifärgade snöret använde jag till att göra ett halsband av ytterligare några papperspärlor - det blir faktiskt ganska många av bara det där reklamomslagspappret. Kombinerade med silverkulor.
Jag har rätt många pärlor kvar sen förra gången också. Inte så mycket så det räcker till nåt draperi (än), men nånting annat än halsband får jag nog försöka fundera ut. Fast jag gillar faktiskt halsbanden.

4 kommentarer:

Susanne Johansson sa...

Vad imponerad jag blir av din fantasi att förvandla återvinnings produkter till nya produkter med andra användningsområden.

Miris Skaparlusta sa...

Tack Susanne! Men du är ju själv världsmästare på återbruk!

myrica sa...

Vilka härliga och bra ide´r på återbruk, dom ska jag göra, skopan är så bra n'r man håller på med jord och dessa snören som man bara lägger i en trassel,
Tack min vän super bra.
kram

lopplisa sa...

Ser att din hjärna är hög på bra återbruk just nu!! :) Jättefina idéer!!

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...