4 mars 2016

Nej, tack - Extra allt! Ja, tack - Allt i ett!

När jag tar min dagliga lilla promenad, så passerar jag en postlåda med detta meddelande ...
Nej tack - Extra allt! Nåt för alla shoppingmissbrukare att ta över - Utsätt mig ej för frestelser, tack!

Reklam är nästan det enda jag får i min postlåda, så det tar jag emot, bläddrar igenom och slänger (fast en del sparar jag för diverse papperspyssel). Frestelser finns där, men dom innebär för det mesta att jag måste göra en tur till stan och det avstår jag från så länge det inte är alldeles nödvändigt. Vilket brukar handla om ett besök på röntgen.

Vilket det blir dags för om några veckor. Igår fick jag två brev. Det ena gällde röntgen av foten, det andra var en förvarning om att jag ska bli kallad för en röntgenundersökning (och behöver lämna blodprov inför det), undertecknad av urologmottagningen. Hmm. Urologen ville ju göra en ny röntgen i maj, medan lungdoktorn ville göra en redan i mars - kan dom ha pratat ihop sej? Jag hade ju framfört en önskan om att göra både lungor och njure på samma gång när jag pratade med lungdoktorn, men han ville ju inte vänta till maj. 

I alla fall blev jag tvungen ringa till röntgen för att ändra tiden för foten - kl 7.40 vägrar jag ställa upp på. Vilken röntgen, undrade hon jag pratade med, foten? Ja, har jag fått tid för det andra (jag hade ju bara fått förvarning)? Jo, det var en skiktröntgen av buk och thorax, sa hon. Ska jag boka om foten till samma dag? Ja, tack!! Dom brukar försöka ordna ihop det, sa hon. Perfekt! Och eftersom hon sa att det var buk och thorax så betyder det väl att lung- och urologdoktorerna faktiskt har samsats om en röntgen?

Idag fick jag ett brev med kallelse för datortomografi av bröstkorg. Det stod inget om buk där - det var på remiss från lungdoktorn. men förvarningen hade ju kommit från urologen. Hmm. Nå, det måste väl vara båda delarna ändå. Fattas bara att neurologen vill ha en MR av hjärnan också (fast det brukar ju vara på hösten), så blir jag röntgad från topp till tå :)

I förrgår fick jag ett annat brev - med ett Grattis-kort från min väninna A-B! Hon gör alltid originella kort och brev. Det här är broderat på en bit av någon typ av torktrasa. Det gula omslaget är också en torktrasa! Så den här veckan har jag fått ovanligt mycket i postlådan - inte bara reklam.

Japp, 61-årsdagen står för dörren. Jag får väl fira med en sån här kaka ...
Efter promenaden nappade jag på ett recept som Susanne delat med sig av på sin blogg - kladdkaka i kopp. Snabbt, enkelt och gott när man drabbas av akut chokladbehov. Jag råkade ha en liten klick vispad grädde över och några hallon från frysen passade bra till.

Jag vet att jag sett såna där bakverk som görs direkt i en mugg förut, men jag har aldrig tidigare provat nåt recept. Det är ju perfekt att kunna göra en liten enportionskaka så där när man drabbas av akut kaksug. Gjorde en sökning på Mug Cake på Pinterest och det fanns ju en hel del där att testa ...
Och den här fina gamla muggen har äntligen kommit till användning!

1 kommentar:

lopplisa sa...

Ja, må hon leva.. ja, må hon leva.. Hurra, hurra, hurra!! Smiter in en liten stund innan jag ska till jobbet. Sliter hund just nu på den fronten, men nog om mej.

Hahaha vilken lapp! Undrar bara om det där med kokosbollar?? Menas det att hen hellre vill använda ett äldre mer kontroversiellt uttryck för samma bakverk?

Fint att det blir samordnad röntgen då!! Toppen!

Ha det fint!

/Pia

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...