21 mars 2016

Bortglömt, återfunnet och fuskfixat

Jag måste vara sjuk - jag färdigställer halvfärdiga saker som jag återfinner, det är inte likt mej. Men okej, jag erkänner - jag drar mej inte för att fuska om det kan förenkla livet. Huvudsaken det blir gjort.
 Så jag gjorde klart det här tenntrådsbroderade armbandet rätt snabbt.
 I nån ask/låda/burk hittade jag det här tenntrådsbroderiet, avsett att bli ett armband i samisk stil. Påbörjat nån gång för sådär 25 år sedan. Själva broderiet var klart så den lätta biten återstod och varför det inte blev färdigställt när det påbörjats vet jag inte. Kanske för att broderiet inte blev så perfekt och jag helt enkelt tappade lusten. Eller för att jag inte hade nån knapp ...? 
Inte hade jag nån renhornsknapp nu heller, så det blev en plastknapp. Ganska stor dessutom för knäppöglan blev rätt stor också. Men huvudsaken det blev klart och kan användas.
Det som återstod var (förutom knappen) att vika in kanterna och göra en knäppögla. Jag flätade öglan av smala skinnremsor, men sen fuskade jag genom att limma ihop allt (med tapetlim faktiskt, funkade finfint) - utom knappen förstås som jag ju sydde fast. En äkta sameslöjdare skulle knappast godkänna detta fuskverk, men jag är inte ens same, så att jag gör ett sånt här armband är ju fusk helt och hållet. Det duger åt mej i alla fall.
Kan möjligen funka ihop med vårarmbanden

Vill du se äkta samiskt tenntrådshantverk så kan du kolla på Laponia hantverk
Jess of Sweden gör också fantastiskt snygga tenntrådssmycken - både traditionella och nyskapande.

3 kommentarer:

Eva sa...

SNYGGT JOBBAT

myrica sa...

Så snyggt, jag har material till ett armband men har inte gjort det ännu, men dom är rysligt fina.
Ha en bra dag
kram

lopplisa sa...

Beundrar ditt flit!!! Och så fint armband!!!!

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...