28 feb. 2016

Jaså? Nähä? Jaha ...?

Nu har jag fått ett svar från Umeå. Eller snarare ett icke-svar. Man hittade ingen sarkoidos i min lunga. Vad som syntes på skiktröntgen i min lunga och i ena njuren är därmed fortfarande ett frågetecken. Vad som orsakar mina neurologiska symtom är därmed fortfarande en gåta. Visserligen var jag skeptisk till en början då sarkoidos fördes på tal, för jag hade aldrig hört talas om att denna sjukdom också kunde drabba nervsystemet. Efter att ha läst in mej på ämnet höll jag ändå med om att neurosarkoidos kunde vara ett svar. Och lungdoktorn sa att visst kunde jag ha sarkoidos i hjärnan utan att ha det i lungorna, men det är väldigt ovanligt.

Så då är jag tillbaks på ruta ett - är det kanske ändå nån lindrig ms, eller är det kanske nåt alldeles okänt som så småningom kan uppkallas efter mej (fast det brukar vara läkaren som gör upptäckten som får sjukdomen uppkallad efter sej). Neurologen hade inga nya idéer när jag pratade med henne förra veckan, inte ens den konsulterade specialisten från Stockholm hade nåt förslag.

I alla fall ville lungdoktorn göra en ny lungröntgen om en månad. Och urologen vill göra en ny skiktröntgen av njuren i maj. Kan man inte göra allt på en gång i maj då, tyckte jag. Men lungdoktorn ville inte vänta så länge. Det är inget som tyder på nån tumör eller annat allvarligt ändå, men för säkerhets skull.
Och så var jag till doktorn på HC och fick en remiss för röntgen av min vänstra fot. Tur jag redan har fått frikort så jag kostnadsfritt kan bli stamkund på röntgenavdelningen.

Ja, det kunde ju ha varit kul att få en diagnos - men oavsett vad det är så är det väl inte nåt som kan behandlas och samtidigt är det inte heller särskilt allvarligt så det spelar egentligen ingen roll ur den synvinkeln. För övrigt har jag varit piggare på sistone. Så pass att jag orkar motionera lite mer och hålla på med mina arkeologiska rensa i röran-utgrävningar. Vilket är bra, för mina ögon är dessvärre mer än vanligt grumliga och det är väl bra om jag inte bara hänger framför datorn då.

I ovan nämnda utgrävningar dök den här "fågeln" upp häromdan.
Två små bitar drivved. Näbben, huvudet och vingen är en del. Även ögat är en naturlig del av denna träbit. Kroppen och stjärten är en annan bit limmad bakom.

2 kommentarer:

lopplisa sa...

Jobbigt! Det hade varit fint om det kundes checkas av allt under en och samma gång, på alla möjliga nivåer så att det bara var att återgå till ett och samma resultat för att söka vidare svar på hitintills obesvarade frågor. Sådana undersökningar/skanningar kanske hör framtiden till. Det är i alla fall allt bra god och beundransvärd geist i dej!! Och så fint att du känner dej piggare :) Fågel? Ledsen att störa i idyllen men Jag ser mest en mördarsnigel som just ska ut på räd med baseballträet i hösta hugg.. Sorry! Sorry! Sorry (men det kanske mest säger något om mitt egnasinnelag än själva objektet..)!

Miris Skaparlusta sa...

Jag fick justera synvinkeln för att se den där mördarsnigeln. Haha, sicken rackare! Jag har lyckligtvis aldrig behövt konfronteras med en sådan varelse livs levande, så dom ingår liksom inte i min sinnevärld. Hoppas ditt sinnelag bara tillfälligt är på det humöret (själv är jag mordisk ganska ofta), eller om det helt enkelt är din speciella visualiseringsförmåga som gör att du ser mer än andra - det som gör dej så kreativ, Lopplisa.

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...