4 okt. 2015

Spökörhängen med reflex

Nu är det mörkt på kvällarna, så reflexer behövs om man går ut - helst reflexväst. Ett par spöklika reflexörhängen kanske inte hjälper så mycket, men man kan ju göra ett par större reflexspöken att hänga på jackan eller väskan.
 Buuu!
 Som vanligt är det hopplöst att fota nåt som blänker - med blixt blir de alldeles vita och utan blixt blir dom bara tråkgrå.
 För att göra dessa örhängen (eller reflexer) behövs reflexprisma, limpistol, små rullögon (eller svarta pärlor), ett par splitringar eller bindringar och örkrokar eller nåt annat att hänga upp spökena i.
 Reflexprisma av plast som är lätt att klippa i olika former. Jag klippte ut ett par spökfigurer, gjorde hål upptill och satte dit splitringar. Sen täckte jag dom med smältlim och tryckte dit ögonen innan limmet stelnade.

Reflekterande prismaark finns att beställa från Cchobby, 20 ark i olika färger.
Neonberlocker till väskan
Där finns också inspiration till roliga reflexer av detta material.

Grå strykreflex finns också, den har jag använt till både överdragsbyxor, jacka och käpp, och väska.

2 kommentarer:

lopplisa sa...

Så jäkla söta! Superbra idé nu när mörkret väller in och tar över stora chunks av tillvaron. Själv är jag förbannat dålig på att reflektera.. Det får minsann bli andra bullar denna höst!:)

Susanne Johansson sa...

Snygga praktiska örhängen! De materialet har jag helt missat. Synd att jag redan skickade in en beställning på varor till det företaget i dagarna annars hade det blivit några prismaplastbitar.

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...