2 mars 2015

Supergod morotssoppa

Förra söndagen då jag pratade med Tim gjorde han morotssoppa med rostade pumpafrön. Han hade hittat det receptet i en kokbok, så det har jag inte. Men jag googlade och hittade en morotssoppa som jag tänkte att jag kunde prova. Den heter UGNSROSTAD MOROTSSOPPA MED KOKOSMJÖLK och receptet finns HÄR hos Ulrika Gabriel, coach & hälsoinspiratör.

Att det var kokosmjölk nappade jag på just för att jag hade en halv burk kokosmjölk i kylen som jag borde göra nåt av (eller frysa in, det går utmärkt). Och några morötter hade jag och även färsk fryst ingefära. Jag köpte en ingefära en gång som jag skalade och skar i lämpliga bitar som jag frös in, bra att ha vid behov.
Jag gjorde soppan enligt receptet, förutom att jag som vanligt skippade vitlöken och så använde jag en vanlig buljongtärning. Och så piffade jag med persilja.

Det blev en vansinnigt god soppa! Den smakar inte ens morot vilket är ett plus eftersom jag inte är särskilt förtjust i morötter så vegetarian jag är. Det var tänkt att bli två portioner men jag slevade i mej alltihop. Och sen har jag flera kvällar när jag lagt mej i sängen, fantiserat och drömt om att äta denna soppa igen. Så igår blev det morotssoppa igen, och nu gjorde jag lite mer så jag har kvar en portion till idag.

 Jag la ett bakplåtspapper i ugnsformen när jags kulle rosta morotsstrimlorna bara för att det är ett litet litet hål i botten och oljan skulle garanterat börja sippra ut där.
Efter redan 10 minuter i ugnen så morötterna färdiga ut men jag körde några minuter till för att vara säker på att dom var mjuka. Jag hällde nämligen inte upp dom i en mixer utan direkt i den varma kokosmjölkbuljongen och körde med stavmixern och den är ju inte lika knivvass.

Att Tim blivit så matlagningsroad som han är beror säkert på att vuxit upp med en mamma som inte kunde laga mat och tyckte matlagning var mest ett nödvändigt ont. Jag har blivit intresserad av matlagning på gamla dar då jag fick smak för indisk mat och bestämde mej för att bli vegetarian igen. Så nu provar jag nya saker flera gånger i veckan. 

När jag hade tv såg jag aldrig på matlagningsprogram men nu kollar jag flera youtubekanaler med indisk matlagning och när Tim nån gång pratade om Sveriges Mästerkock så blev jag nyfiken och började se det programmet (det går ju att se på tv4play). Inte för att dom lagar mat som jag skulle laga och äta men nånting kan man väl lära sej, och jag är synnerligen imponerad av deltagarnas förmåga att trolla fram nya maträtter - bara att kunna hitta på utifrån uppgiften och få ihop det på oftast bara 60 minuter, duktiga är dom.
Och naturligtvis tittar Stella på programmet för hon gillar mat. Förälskade kräftor tyckte hon såg ut som kattmat deluxe ... 

1 kommentar:

Susanne Johansson sa...

Det var en spännande soppa du gjort Mirris. En morotsoppa som inte smakar morötter :) Stella ser på tv precis som Pepper. Ha det så bra!

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...