11 dec. 2014

Nya presentaskar av toarullar

När jag för några veckor sedan sökte efter mina strumpstickor (ett projekt som pågick i månader innan dom av en slump återfanns), så hittade jag ju andra bortglömda saker. Bland annat hittade jag en låda med tomma toarullar färdigvikta för att förvandlas till presentaskar.
 Där fanns också en bunt färdigklippta mönstrade papper. Uppmuntrad av Lopplisas Ufo Cyberjunta så har jag nu tagit itu med detta bortglömda projekt.
 Att klä rullarna med papperskostymerna var ju snabbt fixat med hjälp av lite tapetklister.
 Nästa steg krävde lite mer då jag skulle hitta olika sätt att dekorera askarna. Det blev några andra mönstrade papper som gördlar och så diverse band och dekorationer av olika slag.
 Lite glitterband, satinband med guldkant, en urklippt blomma från ett återvunnet julklappspapper, och en tygrosett med blomma.
 Olika band, en textilblomma och en uggleknapp.
 Mera band och ett glittrigt hjärtformat spänne.
För att göra det enkelt att knyta om banden efter att man fyllt asken så har jag satt fast banden med dubbelhäftande tejp. Då sitter banden och alltihop fortfarande kvar när man knyter upp rosetten.

Mina första presentaskar finns här, med grundinstruktioner.

Var det nån mer än jag som hade problem med "Felias" bredband igår? Dom var visst utsatta för nån sorts attack. Jag drabbades just när jag fått lånet av en e-bok registrerat och skulle till att ladda ner boken. Eftersom man bara får låna två böcker inom sju dagar så hade jag ju genom registeringen av lånet alltså förbrukat  en nerladdning - om jag inte fick tag i den då så hade jag bara ett lån kvar. Så jag blev naturligtvis helt rabiat när ingenting längre gick. Lyckligtvis var mina katter ute för vem som helst som kommit i min väg riskerade livet. Ziggy sitter ju ute på bron och har inget annat alternativ än att vänta på att jag behagar öppna dörren. Stella däremot brukar banka på trappfönstret när hon vill in - och hon brukar inte vilja vara ute många minuter i det rådande klimatet. Men hon måste ha känt på sej att det var bäst att hålla sej undan, för hon knackade inte på förrän jag lugnat ner mej och stannade alltså ute ovanligt länge.

I väntan på att internetstrulet förhoppningsvis skulle lösa sej så var jag nere i butiken och letade band till just dessa askar. Då hörde jag på radion om Telias problem, och det var ju skönt att veta att det inte var min utrustning det var fel på. Och när jag sen provade igen så lyckades jag ladda ner den där e-boken utan att behöva göra om hela lånet.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Finemangsiga!! Jättefina! Ingen är ju den andre lik! Attans bredbandsstrul :( men fint att e-boksutlåningen inte gick om stöpet i alla fall :) uppkopplingsbesvär suger :(

Camilla Stenlund sa...

Bra att ha ett gäng inför jul! Jag brukar också hitta grejer då jag letar efter något annat :)

myrica sa...

Så fina dom blev och vilket bra tips,
Jag hoppas att du får en trevlig Lucia.
kram

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...