9 nov. 2014

Julpyssel via Pinterest

Kanske känns det som det är rätt länge kvar till jul ännu, men plötsligt så är vi där. Hur som helst kanske man behöver lite framförhållning med julpysslet. Så jag tog en runda på Pinterest för att snoka fram lite julpyssel att servera här.
Dom här virkade tomtarna är väl söta, och inte alltför svåra att göra. Gratis virkbeskrivning (på engelska) från loopsan.
Några stora kottar, små krukor, stjärnor och färg. Från Scissors and Spoons.
Några till kottar, band och tygremsor - alternativ till krans. Idé från Tatertots & Jello.
Koner lindade med garn och dekorerade med knappar. Passar väl fint ihop med dom virkade tomtarna? Från hgtv.
Ljuslykta av glasburk med papperssilhuett av hus och granar. Spraya övre delen av burken med snöspray innan silhuetten sätts på. Hittat hos Shabby Art Boutique.
Små dekorationer av filt, pärlor och band. Här finns också snögubbe, julgran och små paket.
Och små vantar. Dom här fanns att köpa på Etsy.
(bild från mom.me)
En klassiker. Vem har inte nån gång klippt pappersnöstjärnor? Fast snöstjärnorna på bilden är faktiskt klippta av sorts kaffefilter. Ett bra sätt att dölja att man inte tvättat fönstren, när man till exempel fått ägg kastat på dom!! Så det är väl nåt för mej då ...
Och för att hålla ungarna sysselsatta en stund medan man fixar med julstöket så finns det på Nest of Posies, några färgläggningsbilder att skriva ut.
Istället för att ta livet av en frisk och kry gran, så kan man nöja sej med några pinnar man hittat i skogen eller på stranden och sätta upp dom på väggen. Bra för trångbodda då en sån gran inte tar nån plats. Bra också om man har katter eller småbarn som annars river ut en gran på fot. På Decoration et Design finns fler alternativa granidéer

Tidigare års julpysselidér kan du hitta under etiketten Julpyssel. Även om en del länkar är inaktuella och en del bilder försvunnit då inläggen ju har ett eller flera år på nacken.

3 kommentarer:

myrica sa...

Jag har oxå kollat lite runt på sidan.
En sådan massa fina saker man kan göra.
Ha en fin dag
kram

Anonym sa...

Ser att julen har kommit tidigt till dej också!! Inspirerande! Det bästa med julen är väl ändå pysslet?

Miris Skaparlusta sa...

Ja, inte för att jag precis julpysslar (tipsen är nog mest för andra) men pysslet är väl det enda försonande med julen, kanske för att man få göra det i lugn och ro själv - före jul. Själva julen hoppar jag gärna över. Men juleljus och annat som lyser och glimmar piggar upp i mörkret den här årstiden, alltså inte nödvändigtvis bara till jul.

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...