16 nov. 2014

Bloggutmaning 365 - vecka 46

Oj, nu gick det en vecka till! Veckans tema i Liies bloggutmaning 365 är något jag har väldigt lite erfarenhet av, men några synpunkter kan jag väl ändå ha.
(bild från clipartpanda)

VECKA 46 - FÖRHÅLLANDEN

314. Föredrar du att vara singel eller i ett förhållande?
315. Vad tycker du om homosexuella förhållanden?
316. Hur länge varade ditt längsta respektive kortaste förhållande?
317. Om din partner var otrogen, skulle du kunna fortsätta vara tillsammans med personen?
318. Tipsa om en bra present att överraska sin partner med bara för att
319. Hiss & Diss - Förhållanden
320. 5 saker din partner kan göra för att göra dig glad

Mina svar:

314. För trettiofem år sedan provade jag att vara sambo. Det varade ca 1,5 år. Sen dess har jag varit singel. Så man kan väl anta att jag föredrar att vara singel, men det kan ju också vara så att jag inte har tillräcklig erfarenhet av att vara i ett förhållande för att veta vad jag egentligen föredrar. Hmm.

315. Kan man tycka något om det? Folk måste väl få ha dom förhållanden dom vill och känner sig hemma i - hittar man nån att älska och som älskar en tillbaks, oavsett kön, religion, ursprung, fysiska eller mentala skavanker - så länge känslorna är ömsesidiga så är det bara att gratulera. Man är det man är och känner det man känner, och det ska ingen ha några åsikter om! Men såväl i homo- som heteroförhållanden är regel nummer ett att ingen ska bli utnyttjad eller kränkt på något vis.

316. Tja, det var väl sådär två år totalt - det längsta och kortaste och enda ...

317. Hmm. Man bör nog ha ett samtal med sin partner och reda ut saken. En tillfällig sinnesförvirring borde kunna förlåtas, men återkommande snedsprång tyder väl på att det är något allvarligt fel i förhållandet och ett dåligt förhållande ska man inte stanna i.

318. Man kan ju inte vara så generell, tycker jag, utan man måste väl utgå från vad partnern tycker om och faktiskt skulle uppskatta.

319. Hiss = ett bra förhållande i nöd och lust, där man samarbetar och respekterar varann och verkligen trivs ihop. Diss = att hänga ihop med nån bara för att man inte vill vara ensam, och blir illa behandlad.

320. Om jag hade haft nån ... Ja, tänk om man kunde hitta nån som gladeligen tog på sej alla både ROT- och RUT-projekt som behövs i ett hus. Och som låter mej vara precis lika hopplös som jag är. Då skulle jag bli glad, eller? Eller - så dåligt samvete jag skulle ha hela tiden. Nä, jag får nog förbli singel.

För singlar i Sverige tycks det för övrigt vara svårt att hitta nån idag - på grund av att det finns så många singlar! Kan det vara så att med ett stort utbud så blir man extra kräsen? Man söker den som är 100% rätt och ratar dom som bara känns 90-95% rätt. Jag tog upp den frågan med Tim idag och han höll med om att det nog ligger något i det. Så man söker runt och är rädd för att engagera sig i någon, för i morgon kanske något bättre dyker upp.

Och då kanske SVT Flows nya programserie "Gift vid första ögonkastet" kan vara räddningen - då överlåter man beslutet att hitta den rätta till ett team av experter. Och så gifter man sej innan man ens har sett varann! Så får man fyra veckor på sej (som gifta) att lära känna varann och se om man faktiskt vill fortsätta vara gifta. Arrangerat äktenskap på modernt vis - kanske ingen dum idé alls! Första avsnittet var i måndags och kan ses på länken ovan för den som missade det. I morgon kl 21 kommer avsnitt 2, det är väl då dom gifter sej antar jag.

Inga kommentarer:

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...