9 nov. 2014

Bloggutmaning 365 vecka 45

Oj, jag höll på glömma att jag skulle ta mej an Liies Bloggutmaning 365. Inte varje dag utan varje vecka, och nu är det sista dagen av ...

VECKA 45 - RANDOM

307. Vad tycker du om Sveriges nya pronomen "hen"?
308. Har du träffat någon kändis?
309. Var det bättre förr?
310. Om någon berättar något i förtroende för dig, kan den personen vara säker på att du inte sprider det vidare till någon?
311. Länka ett inlägg någon annan skrivit nyligen som du tyckte var bra på något sätt
312. Hiss & Diss - Den här 365dagarsutmaningen
313. 5 stunder då du känt dig bra under vecka 45

Mina svar:
(bild från clipartpanda.com, men hon var väldigt lik mej!)

307. Det är ju faktiskt bättre än att måsta säga han/hon (och variationer på detta) när man inte vet om det är en han eller en hon man pratar om, eller rent av en hen. Men att ersätta han eller hon i alla sammanhang tror jag inte blir nån hit. Inte så länge dom flesta av oss ändå är av ena eller andra sorten.

308. Inte vad jag vet. Jag är dålig på att känna igen kändisar eller ens veta om att dom  finns. En gång för ett antal år sedan var jag på stan med några andra damer och en av dom sa plötsligt. "Kolla, där är Brolle!" Och jag sa: "Vem är Brolle?" Jag antar jag gjorde bort mej då. Nu vet jag faktiskt vem han är och han bor t.o.m. strax utanför byn där jag är uppväxt ...

309. Det beror på hur mycket "förr" man menar. Medeltiden var nog ingen höjdare. Men om man håller sig inom sin egen livstid så kan jag nog tycka att vissa saker var bättre på 50-talet. T.ex. kunde en mamma vara hemmafru och ta hand om sina ungar utan att bli anklagad för att vara könsförrädare. Jag tror att det på många sätt är värre att vara kvinna nu - visserligen är det positivt att vara ekonomiskt oberoende genom att vara yrkesarbetande, men all den stress de ökande kraven ger är ju inte alls hälsosam. I nån undersökning som gjordes för ett par år sedan framkom det att många kvinnor idag faktiskt skulle vilja vara hemmafruar - men det vågar dom knappast prata högt om.

310. Svar, ja. Av tre anledningar: 1 - Har jag lovat något så håller jag ord. 2 - Innan samtalet avslutats så har jag redan glömt vad som sagts. 3 - De flesta jag känner, känner inte varann, och skvaller om någon jag inte ens vet vem det är, tycker jag själv är totalt ointressant, och antar andra känner likadant. (fast jag känner en som alltid pratar om för mej okända personer, jag blir så less!)

311. Hmmm, det var svårt. Jag läser inte så många bloggar, men tittar in här och var. Vad jag tänkte tipsa om nu är inte något enskilt inlägg utan en blogg som heter Vegankockens blogg. Nu är inte jag vegan utan bara laktovegetarian, men det lutar väl alltmer åt att man borde bli vegan. Nu senast larmades det ju om att mjölk inte alls är nyttigt. Jag gillar mjölk även om jag inte dricker så jättemycket, men kanske det är dags att hitta ett alternativ. Mandelmjölk kan man göra själv så det ska jag prova.

312. Hiss - Kul med lite frågor som får en att tänka till och kanske få veta lite mer om andras tankar. Diss - att jag inte upptäckte den här utmaningen förrän förra veckan.

313. Fem stunder ... Så många får jag inte ihop för det har inte varit nån höjdarvecka (knappt nån vecka alls). Kan jag räkna varje kväll då jag får gå och lägga mej? Det är alltid bästa stunden varje dag. Och i onsdags då jag bestämde mej för att inte vara med på hantverksmarknaden på Bolidengården den 15:e. Att jag tidigare i stort sett bestämt mej för att vara med har stressat mej i flera veckor så att bestämma mej för att INTE vara med, var en stor lättnad. Jag vill inte ha några måsten, eller "borden", eller avtalade tider för något, utan bara göra det jag känner för i stunden.

Gå in på länken längst upp i detta inlägg och kolla in nästa veckas frågor. Om du svarar på veckans frågor på din egen blogg, så länka gärna dit i en kommentar här, så får jag (och andra) läsa dina svar också.

Inga kommentarer:

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...