30 sep. 2014

Tummen upp för Matsmart!

Förra veckan fick jag nys om företaget matsmart.se. Detta är en företagsidé helt i min smak! Företaget köper upp överlager från producenter och grossister - sånt som annars skulle kastas! Det är varor med kort datum (fast det kan vara flera månader fram), utgående sortiment, utgående förpackningar etc. Det är torrvaror och annat som håller sig långt efter bäst före-datum. Och så säljs det till starkt reducerat pris - 20-90% rabatt!! Läs mer om företaget här. Just nu är det rabatt på frakten också - 49 kr (upp till 20 kg). Levereras av DHL till närmaste utlämningsställe.

Detta är alternativet för den som inte vill eller kan ägna sej åt dumpsterdiving. Om jag varit fyrtio år yngre och bott i en stad så skulle jag ägnat mej åt denna återvinningssyssla. För jag tycker det är skandal att så mycket fullt ätlig mat slängs bara för att ett datum passerats (eller av nåt annat idiotiskt skäl). Inte underligt att maten blir så dyr när handlarna måste lägga på en massa för att täcka upp för detta svinn.

Förutom det goda med att maten du köper från matsmart räddas från ödet att kastas, så gör du själv en ekonomisk vinning med de priser dom håller. Man tjänar snabbt in även den ordinarie fraktkostnaden. Och varför inte gå ihop med någon granne eller vän och fyll upp lådan, det blir rätt mycket på 20 kg.

Jag beställde dock bara 10 kg varor och igår fick jag paketet.
Här är ett urval. Jag beställde 10 viktväktardigestivekexpaket (5 kr st), riktigt goda! 10 Naturdietsmoothie (10 kr st), några chokladkakor (jag brukar köpa 72% choklad och dom här är 60%, men för 6 kr st så duger dom bra), kokosvatten (5 kr), frukt& nötmix, papayabitar (dom har visst tagit slut nu) - bara nyttigheter. Dessutom en flaska saft BOB Mixx för 15 kr (kostar 33 kr såg jag idag på Ica), en flaska HP-sås (har jag aldrig smakat men för 5 kr måste jag testa den), och en burk currypasta.

Så jag vill härmed tipsa om detta smarta företag! Gå in på Matsmart och kolla, det finns lite annat än mat också. Man kan se hur mycket som finns kvar av varje vara, så man kan skynda sej och handla innan varan tar slut. Och så kommer det ju nya saker ibland. . Betala mot faktura (14 dagar) eller med kort. Fakturan kommer till din mejladress.

Återvinn lådans utfyllning också (och själva lådan är ju bra att ha)! Currypastan var inlindad i en stor bit storbubblig bubbelplast. Bubbelplast kan användas som stämplar för konstprojekt. "Simdynorna" som följde med som utfyllning kan separeras och så klipper man upp ena kanten, så har man alldeles gratis påsar för smågrejer.

1 kommentar:

Anonym sa...

Smart business! Ska kolla upp sajten. Kan tänkas att jag beställer hem en del varor. Annars brukar jag köpa då och då för halva priset i min lilla affär, ett halvt stenkast från hemmet. De brukar rea ut varor som är på väg att gå ut. Ha en trevlig helg!

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...